Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Kompakt DAC från Copland

Coplands nya DA 215 har både hörlursuttag och analog ingång.

Den är en förförstärkare också, alltså klarar man sig med DA 215 och ett par aktiva högtalare eller en effektförstärkare. På baksidan sitter nämligen både analoga och digitala ingångar. Man kan till exempel plugga in laptopen till USB-ingången och strömma musik från Tidal eller Spotify, och koppla en skivspelarförstärkare (RIAA-steg) till den analoga ingången.

DA 215 har en 32 bit/384 kHz DAC från ESS (ES9018) som arbetar i så kallad quad-mono-konfiguration (åtta monokanaler till två stereo) och skalar upp musiksignalen till 32 bit/384 kHz. Den klarar även DSD64- och DSD128-filer.

Det analoga utgångssteget arbetar med hög tomgångsström i klass A för att minimera förvrängningar. Förutom USB och den analoga ingången har Copland-omvandlaren två optiska och en koaxial digitalingång.

DA 215 finns redan i butikerna och kostar 18 900 kronor.

forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.