Nyheter

Coplands nya DA 215 har både hörlursuttag och analog ingång.
forfatter

Den är en förförstärkare också, alltså klarar man sig med DA 215 och ett par aktiva högtalare eller en effektförstärkare. På baksidan sitter nämligen både analoga och digitala ingångar. Man kan till exempel plugga in laptopen till USB-ingången och strömma musik från Tidal eller Spotify, och koppla en skivspelarförstärkare (RIAA-steg) till den analoga ingången.

DA 215 har en 32 bit/384 kHz DAC från ESS (ES9018) som arbetar i så kallad quad-mono-konfiguration (åtta monokanaler till två stereo) och skalar upp musiksignalen till 32 bit/384 kHz. Den klarar även DSD64- och DSD128-filer.

Det analoga utgångssteget arbetar med hög tomgångsström i klass A för att minimera förvrängningar. Förutom USB och den analoga ingången har Copland-omvandlaren två optiska och en koaxial digitalingång.

DA 215 finns redan i butikerna och kostar 18 900 kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också