TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Jubileumsmodell från Dali

Herregud vad tiden går. Danska Dali fyller tjugofem och firar med en påkostad jubileumsversion av Helicon 400.

forfatter
Publicerad 2008-03-19 - 12:24

Man har tagit en Helicon 400 mk2, en golvstående trevägs-högtalare med banddiskant, och klätt den i det finaste från topp till tå. Hela det 106 cm höga kabinettet är i äkta svart pianolack med flera lager lagda på varandra för en jämn glans.

Logan på fronten och baksidan är förgylld och kabelterminalerna på baksidan är av högra kvalitet än på originalet. I övrigt är Helicon 400 Limited Edition bestyckad precis som Helicon 400 mk2. En banddiskant och en 25 mm domediskant står för det höga registret samtidigt och två 6,5-tums baselement står för det lägre. Högtalarna har en räckvidd på mellan 31,5 och 27 000 Hz.

Helicon 400 Limited Edition är på väg ut i butikerna men prislappen är inte helt satt. Orginalmodellen kostar ca 45 000 kronor paret och vi räknar kallt med att Limited Edition-modellen blir snäppet dyrare.
 
www.hifiklubben.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kolla, en Metallica-grammofon! Av alla Pro-Jects många nyheter föll vi mest för The Metallica Turntable.
Ljud & Bild Podcast: Episode 2 Smartare och smartare produkter orsakar problem när programvaran inte funkar. Vi förklarar varför trådlösa hörlurar inte är bäst och vilket slags träningsklocka som är bäst.
Marantz slår till med ny CD-spelare Marantz CD 60 är en splitter ny, modern CD-spelare med premium-komponenter till ett förnuftigt pris.
Chockerande flaggskeppshögtalare från DALI Vi har aldrig hört något liknande från DALI.
Danska Raidho debuterar två små och en enorm högtalare Den största kostar lika mycket som en S-klass.
High End 2022: Nya förstärkare och CD-spelare (!) från Denon Denon har presenterat en integrerad förstärkare med HEOS och en CD-spelare under invigningen av München-mässan.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend