Nyhet

Gamla hederliga Dual lever vidare

Flytande upphängning och Ortofon-pickup ska ge ett bättre ljud.
forfatter

Dual har hållit på sedan mitten av 60-talet, och tillsammans med storheter som Thorens, Garrard och Philips var de mångas favoritgrammofon på den tiden.

Många nickar uppskattande när de hör talas om Dual 410, 701 och CS 505. Välljudande mellanklass-spelare med stabil mekanik och pålitlig driftsäkerhet.

Dual har till och med haft highend-skivspelare också, till exempel kvartsstyrda Golden Stone och direktdrivna Primus Maximus som debuterade på IFA 2019. Bara tillverkad i en begränsad upplaga.

Nya CS 800 blir betydligt billigare än de 7000 euro som Dual ville ha för Primus Maximus, men 1 200 euro är fortfarande mycket pengar. Prislappen gör att CS 800 är ett billigare alternativ till CS 600 och ställer upp i samma klass som bland annat Pro-Ject The Classic.

Precis som Classic-spelaren har Dual-spelaren ett flytande, fjäderupphängt chassi och säljs med en Ortofon 2M Red, MM-pickup.

Tonarmen har en traditionell kardanupphängning, med en aluminiumarm som mynnar ut i ett löstagbart pickuphus av kolfiberkomposit.

Chassit är byggt av MDF med tre fötter på undersidan och har en remdriven skivtallrik av aluminiumplatta på toppen. Hastigheten styrs och ändras elektroniskt från en liten styrplatta till vänster.

Signalkablarna kan tas loss och bytas ut mot bättre om man vill.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *