Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Fin High End-mässa på Park Aveny

Mässan på Park Aveny i Göteborg bjöd på High End i massor och inte minst en massa musikupplevelser – av flera slag.

Skrivet av / 2011-11-08 - 13:07
Fin High End-mässa på Park Aveny

Tio rum men desto högre klass på det som visades var det på mässan på Park Aveny i Göteborg som gick av stapeln första helgen i oktober. De flesta besökarna var mycket nöjda med allt de hört, mer nöjda än jag kan påminna mig ha hört från kommentarerna under och efter en utställning på mycket länge.  Det var också genomgående verkligt hög klass på det vi fick oss till livs. Det är sannerligen inte ofta som så mycket välljud finns samlat samtidigt på samma plats.

Hi-Fi Consult spelade på tyska Tidals största högtalare med elektronik från Burmester, Moon och Tidal själv. Vi talar stora högtalare!

Dynaudio spelade på den lilla stativaren Focus 160 för 20 000 kr paret som imponerade på många, samt på den tio gånger så dyra och stora Confidence C4.

Effekt var det gott om hos Dynaudio, de två monoblocken från McIntosh fick verkligen jobba.

Hos Audionord var det demo av den nya Magico Q3 via två monokopplade Devialet-förstärkare.

Anders Bengtsson från HiFi Stället spelade på Esoteric-elektronik och ProAc-högtalare.

Med Shahinian-högtalare reflekteras ljudet från omkringliggande ytor. En spännande och överraskande upplevelse tillsammans med kompetenta förstärkare från Spectral.

Burmester spelade upp ett mycket stort rum med mycket fint resultat. Thorsten från firman var mycket nöjd över både responsen och kunnigheten hos publiken.

Quad och Bladelius visade sig vara en särdeles fin kombination. Men två Bladelius Embla? Behövs det? Den översta var en premiär – en Embla streamer, dock bara i torrvisning på mässan.

Emellanåt kunde öronen rebootas igen med lite levande musik, ett ytterst uppskattat inslag från en stråkkvartett från Göteborgsoperan.

Den mindre Tidal-golvhögtalaren tillsammans med elektronik från Accuphase i det minsta rummet på mässan. Dock, resultatet var fint om man hittade rätt plats i rummet.

Leif Häggmark visade ny elektronik från Audio Research, dock inte tillkopplad den här gången.

En skivspelare? Jo, Stylus Brinckmann-spelare var den enda skivspelaren på mässan. I övrigt var det de gamla hederliga CD-skivorna som snurrade. Ett trendbrott?

Från Burmester kom en nyhet, en mediespelare som både kan streama och har inbyggda hårddiskar, inbyggd DAC och faktiskt även ingångar så att den kan fungera som ett försteg. Det var en prototyp som visades, den (helt) färdiga spelaren kommer i början av 2012.

The Sonus Faber för en god bit över miljonen var en annan av de stora högtalarna på mässan – den är större än vad den ser ut på bilden, tro mig.

The Sonus Faber var ett verkligt dragplåster – 25 par har tillverkats, varav detta par transporterades vidare till HiFi Stället i Göteborg efter mässan.

På baksidan av The Sonus Faber sitter en liten ambienshögtalare med vilken du faktiskt kan justera den uppfattade ljudbilden en hel del.

Jan-Eric Persson från Opus 3 var på plats med sina ypperligt inspelade skivor. Den nya med Eric Bibb snurrade flitigt i flera rum.

Det norska inslaget från Electrocompaniet och Usher (som är en taiwanesisk firma, men där DaCapo i Norge står för distributionen i Skandinavien). Här var de – med all rätt – mycket nöjda med hur de fått till ljudet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Aston Martin med B&W: Konsertljud i världens första Super Tourer

Legendarisk förstärkare återuppstår

High-end du knappast har sett tidigare

Gissa vad det här är

Kraftfull strömningsförstärkare

Hyllning till legendariskt album

Rulla till toppen