TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Fin High End-mässa på Park Aveny

Mässan på Park Aveny i Göteborg bjöd på High End i massor och inte minst en massa musikupplevelser – av flera slag.

forfatter
Publicerad 2011-11-08 - 13:07

Tio rum men desto högre klass på det som visades var det på mässan på Park Aveny i Göteborg som gick av stapeln första helgen i oktober. De flesta besökarna var mycket nöjda med allt de hört, mer nöjda än jag kan påminna mig ha hört från kommentarerna under och efter en utställning på mycket länge.  Det var också genomgående verkligt hög klass på det vi fick oss till livs. Det är sannerligen inte ofta som så mycket välljud finns samlat samtidigt på samma plats.

Hi-Fi Consult spelade på tyska Tidals största högtalare med elektronik från Burmester, Moon och Tidal själv. Vi talar stora högtalare!

Dynaudio spelade på den lilla stativaren Focus 160 för 20 000 kr paret som imponerade på många, samt på den tio gånger så dyra och stora Confidence C4.

Effekt var det gott om hos Dynaudio, de två monoblocken från McIntosh fick verkligen jobba.

Hos Audionord var det demo av den nya Magico Q3 via två monokopplade Devialet-förstärkare.

Anders Bengtsson från HiFi Stället spelade på Esoteric-elektronik och ProAc-högtalare.

Med Shahinian-högtalare reflekteras ljudet från omkringliggande ytor. En spännande och överraskande upplevelse tillsammans med kompetenta förstärkare från Spectral.

Burmester spelade upp ett mycket stort rum med mycket fint resultat. Thorsten från firman var mycket nöjd över både responsen och kunnigheten hos publiken.

Quad och Bladelius visade sig vara en särdeles fin kombination. Men två Bladelius Embla? Behövs det? Den översta var en premiär – en Embla streamer, dock bara i torrvisning på mässan.

Emellanåt kunde öronen rebootas igen med lite levande musik, ett ytterst uppskattat inslag från en stråkkvartett från Göteborgsoperan.

Den mindre Tidal-golvhögtalaren tillsammans med elektronik från Accuphase i det minsta rummet på mässan. Dock, resultatet var fint om man hittade rätt plats i rummet.

Leif Häggmark visade ny elektronik från Audio Research, dock inte tillkopplad den här gången.

En skivspelare? Jo, Stylus Brinckmann-spelare var den enda skivspelaren på mässan. I övrigt var det de gamla hederliga CD-skivorna som snurrade. Ett trendbrott?

Från Burmester kom en nyhet, en mediespelare som både kan streama och har inbyggda hårddiskar, inbyggd DAC och faktiskt även ingångar så att den kan fungera som ett försteg. Det var en prototyp som visades, den (helt) färdiga spelaren kommer i början av 2012.

The Sonus Faber för en god bit över miljonen var en annan av de stora högtalarna på mässan – den är större än vad den ser ut på bilden, tro mig.

The Sonus Faber var ett verkligt dragplåster – 25 par har tillverkats, varav detta par transporterades vidare till HiFi Stället i Göteborg efter mässan.

På baksidan av The Sonus Faber sitter en liten ambienshögtalare med vilken du faktiskt kan justera den uppfattade ljudbilden en hel del.

Jan-Eric Persson från Opus 3 var på plats med sina ypperligt inspelade skivor. Den nya med Eric Bibb snurrade flitigt i flera rum.

Det norska inslaget från Electrocompaniet och Usher (som är en taiwanesisk firma, men där DaCapo i Norge står för distributionen i Skandinavien). Här var de – med all rätt – mycket nöjda med hur de fått till ljudet.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Växer med uppgiften Elipsons effektförstärkare verkar förrädiskt spinkig. Men i själva verket är den en tungviktare som får ut det bästa ur dina inspelningar.
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend