TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Denons nätverksspelare med AirPlay

Denons nya nätverksspelare strömmar musik trådlöst.

forfatter
Publicerad 2011-09-27 - 09:02

DNP-720AE är beteckningen på Denons första nätverksbaserade musikspelare. Den kan hämta musikfiler från nätet, datorn eller nätverkshårddisken och spela dem på anläggningen i vardagsrummet.

Den är dessutom kompatibel med Apples AirPlay-teknik som fungerar på samma sätt, fast musiken streamas från iPad/iPod eller iTunes.

DNP-720AE stöder nätverksprotokollet DLNA och kan alltså användas tillsammans med den flesta musikserverprogram och hårddiskar. Filtyperna som fungerar är WAV, AAC, WMA lossless, FLAC och FLAC 96/24.

Radio finns också, men bara FM och inte DAB. Fast med tanke på alla tusentals internetradiokanaler är det nog inget problem. Nätbaserade musiktjänster som Napster och Last.fm finns också på plats.

Denon-spelaren är utrustad med en 24 bit/192 kHz-omvandlare och kan överföra filer både trådlöst och via kabel. Den styrs med fjärrkontroll eller Denons Remote App och har både analoga och digitala ljudutgångar till anläggningen.

Pris: 4 400 kr

hifiklubben.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Växer med uppgiften Elipsons effektförstärkare verkar förrädiskt spinkig. Men i själva verket är den en tungviktare som får ut det bästa ur dina inspelningar.
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend