TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Denon DP-200, skivspelare med USB

Nu kan man ta med sig LP-skivorna i fickan. Åtminstone om man har en Denon DP-200 USB, för då kan man kopiera över musiken till ett USB-minne.

forfatter
Publicerad 2009-02-10 - 10:41


Denon har konstruerat mången tung skivspelare i sina dagar. De flesta av dem har dock försvunnit från marknaden, och finns nu bara att få tag på på begagnatmarknaden. Där de sällan blir liggande osålda.

Nu för tiden är sortimentet – i varje fall här hemma – en sorglig historia. Men den här fiffiga modellen fick oss att haja till, eftersom den är något mer än en 3 kilo lätt plastgrammofon.

Denon DP-200 USB har, som namnet ger en antydan om, en USB-port som gör att man kan kopiera över musiken från LP-skivorna direkt till ett USB-minne. Det kan i sin tur pluggas in direkt i Denons finfina S-52DAB eller någon annan mikroanläggning, men till spelaren ingår också programvaran Trans Music Manager som man använder för att överföra musik till datorn och sedan ansluter man till Gracenote och laddar ner information om filerna. Musiken lagras som MP3-filer med 192 kbit/s-kvalitet.

Och inte nog med det, spelaren har dessutom en inbyggd skivspelarförstärkare (RIAA-steg) så att man kan koppla in DP-200 USB till en analog linjeingång på vilken förstärkare som helst.
 
www.hifiklubben.se
 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Växer med uppgiften Elipsons effektförstärkare verkar förrädiskt spinkig. Men i själva verket är den en tungviktare som får ut det bästa ur dina inspelningar.
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend