TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Lockande för ännu fler

Strömningsförstärkaren får skivspelaringång.

forfatter
Publicerad 2021-05-04 - 11:27

Auralic Altair G2.1 är egentligen en strömningsförstärkare i highend-klassen, men en uppdatering har gett den ett par extra ingångar som inte fanns där förut. I 2.1-versionen kan man koppla in två analoga ljudkällor, en av dem kan vara en skivspelare med MM-pickup.

Alltså har förstärkaren blivit extra intressant för de som vill kunna strömma musik utan att behöva ge upp LP-samlingen.

De andra ingångarna är nätverksströmning via ethernet, USB och två digitalingångar – utöver en skivspelare och en annan analog ljudkälla. Till exempel en CD-spelare.

Altair G2.1 är alltså en förförstärkare som kan integreras i ett analogt system och ersätta en äldre förförstärkare.

Altair G2.1 open

Den kan fungera som en musikcentral för alla ljudkällor och kan levereras med en hårddisk om man vill lagra musik på disk, som på en server, och den är naturligtvis Roon Ready för de som vill strömma från Tidal eller Qobuz via Roon-spelarens gränssnitt.

Inuti har den också Auralics implementering av två Femto-klockor som synkroniserar dataströmmen för att minimera jitter samt Auralics Orfeo-utgångssteg som kör i klass A i utgångarna.

Altair G2.1 går att köpa från och med juni och kostar 55 000 kronor.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu kan du designa din egen Burmester-stereo Det är tillåtet att drömma! Med Burmesters nya AR-app kan du själv plocka ihop en anläggning och se hur den skulle se ut i ditt eget hem.
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
NAD 3020 - klassikern vi inte glömmer Den lilla NAD-förstärkaren skapade jubel. Ingen hade hört så bra ljud från en liten förstärkare som kostade så lite.
Föredrar bra inspelningar Trots att Elipson P1 är märkets första förförstärkare är den behagligt fri från barnsjukdomar. Om du letar efter en förstärkarkombination i den övre änden av premiumklassen kan svaret mycket väl vara franskt.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend