Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Lockande för ännu fler

Strömningsförstärkaren får skivspelaringång.

Auralic Altair G2.1 är egentligen en strömningsförstärkare i highend-klassen, men en uppdatering har gett den ett par extra ingångar som inte fanns där förut. I 2.1-versionen kan man koppla in två analoga ljudkällor, en av dem kan vara en skivspelare med MM-pickup.

Alltså har förstärkaren blivit extra intressant för de som vill kunna strömma musik utan att behöva ge upp LP-samlingen.

De andra ingångarna är nätverksströmning via ethernet, USB och två digitalingångar – utöver en skivspelare och en annan analog ljudkälla. Till exempel en CD-spelare.

Altair G2.1 är alltså en förförstärkare som kan integreras i ett analogt system och ersätta en äldre förförstärkare.

Altair G2.1 open

Annons

Den kan fungera som en musikcentral för alla ljudkällor och kan levereras med en hårddisk om man vill lagra musik på disk, som på en server, och den är naturligtvis Roon Ready för de som vill strömma från Tidal eller Qobuz via Roon-spelarens gränssnitt.

Inuti har den också Auralics implementering av två Femto-klockor som synkroniserar dataströmmen för att minimera jitter samt Auralics Orfeo-utgångssteg som kör i klass A i utgångarna.

Altair G2.1 går att köpa från och med juni och kostar 55 000 kronor.

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Strömningsförstärkaren får skivspelaringång.

Strömningsförstärkaren får skivspelaringång.

Strömningsförstärkaren får skivspelaringång.

Strömningsförstärkaren får skivspelaringång.

Strömningsförstärkaren får skivspelaringång.

Strömningsförstärkaren får skivspelaringång.

Strömningsförstärkaren får skivspelaringång.

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.