TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Audioquests nya generation HDMI

HDMI klarar man sig inte utan, så det är lika bra att se till att kabeln är av hög kvalitet. Så verkar det som Audioquest tänkte när de tog fram sin nya generation.

forfatter
Publicerad 2010-06-03 - 10:10


Snart går det väl att köpa HDMI-kablar på bensinstationer och i glasskiosker. Men många tänker inte på den mekaniska stabiliteten som kan ge sämre elektrisk förbindelse, eller på hur känslig HD-signalen är för störningar när den överförs i långa längder.

Audioquest har förstärkt sitt nya HDMI-sortiment, som nu består av åtta modeller, från Pearl för 300 kronor till Diamond som kostar drygt 8 000 kronor.

Alla de nya modellerna stöder Audio Return Channel och HDMI 1.4, och är alltså förberedda för 3D.

Skillnaden på de åtta modellerna är ledarnas kvalitet och mått. Från och med Cinnamon-modellen har ledarna tjockare silveröverdrag, och två toppmodellerna Coffee och Diamond är utrustade med Audioquests DBS-system och extra solida ledare med PSS-överdrag (Perfect Surface Silver).

DBS står för Dielectric Bias System och är ett slags filter som sitter på kabeln och som filtrerar bort störningar. Tekniken använder sig av ett litet batteri som skapar ett elektrostatiskt fält som ser till att isoleringens molekyler riktas åt samma håll. Allt för att bild- och ljudkvaliteten ska bli högre. Hur det står till med den saken tänker vi ta reda på i ett test.
 
 

DBS finns redan på flera av Audioquests digitalkablar, till exempel toppmodellerna Eagle Eye och Hawk, samt vissa av högtalarkablarna.

www.ljudtema.se
 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny mellanklass-integrerad från NAD På München-mässan har NAD smygpremiär på en ”hybrid-digital”-förstärkare som ser ut att kunna vara ett bra köp i mellanklassen.
Onkyo lever! När japanska Onkyo förklarade sig döda var det inte helt sant. Varumärket lever vidare i amerikanska händer.
Tangent-förstärkarkombination har premiär på München-mässan Danska Tangent har gjort ett diskret förstärkarsystem. Men både storleken och priset är mindre än förväntat.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
De tio bästa highend-förstärkarna just nu. Här är de tio bästa highend-förstärkarna just nu.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend