Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Våldsam surroundprocessor

HTP presenterar Datasat Digital Entertainment för de nordiska länderna

Av / 2013-05-05 - 12:45
Våldsam surroundprocessor

Datasat Digital Entertainment är kanske en okänd firma för de flesta, men för tre år sedan köpte man DTS’ cinema divison. DTS har under lång tid gjort sig känt för att vara det surroundformat som både lät bäst på bio och i hembioanläggningar. Datasat har i sitt köp av DTS valt att bibehålla såväl anställda som firmastrategi, och målet är att positionere Datasat som den bästa ljudmässiga lösningen inom surround för både biografer och hemmiljö.

Datasat RS20i är en high-end surroundprocessor där man säger att man till 100% fokuserat på ljudet. Den är kompatibel med både nya ocg existerande ljudformat och teknologier. Av features kan nämnas: 16ch balanserad output både digitalt och analogt, Dirac Live rumskorrektion, 31 bands 3 oktavs equalizer, 3 bands parametrisk equalizer, 16ch digitalt balanserad input, inbyggt elektroniskt delningsfilter med justerbar delningsfrekvens och branthet för varje kanal, surroundformaten DTS HD MA, DTS Neo:X, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus og LPCM, avancerad bass management med möjlighet för upp till 11 högtalare och 4 subwoofrar, inbyggd automation med programmerbara inputs/outputs (DB25-GPIO, RS232,Ethernet) och setup via stor integrerad touchskærm eller via pc/iPad.

Datasat RS20i bygger på en beprövad plattform använd i professionella biografer. Datasats kommersiellt tillgängliga biografprocessor används sedan den lanserades för två år sedan i de flesta ledande och nya biografer, t.ex. Imperial i Köpenhamn.

Men Datasat RS20i är faktiskt väsentligt mer avancerad och bättre uppbyggd än proffsversionen. Så därför kan man nu faktiskt få bättre ljud till hemmet än i till och med de bästa biograferna, säger Thomas Gravesen från importören HTP.

Datasat RS20i är naturligtvis helt moduluppbyggd så att den kan byggas ut med extra in- och/eller utgångar och uppgraderas om det kommer nya surroundformat.

Datasat RS20i finns i både svart och silver finish. Matchande Datasat high-end slutstegen RA7300 på 7x300watt och RA2400 på 2x400watt i 8 ohm lanseras och kan levereras under maj månad.

Datasat RS20i (Dirac EQ, aktivt delefilter,16 kanaler) 214.995 SEK.

Datasat RA7300 (7 kanals effektforstærker på 7x300w) 154.995 SEK.

Datasat RA2400 (2 kanals effektforstærker på 2x400w) 129.995 SEK.

www.htp.dk

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ett bättre alternativ till en soundbar?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen