TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022

Våldsam surroundprocessor

HTP presenterar Datasat Digital Entertainment för de nordiska länderna

forfatter
Publicerad 2013-05-05 - 12:45

Datasat Digital Entertainment är kanske en okänd firma för de flesta, men för tre år sedan köpte man DTS’ cinema divison. DTS har under lång tid gjort sig känt för att vara det surroundformat som både lät bäst på bio och i hembioanläggningar. Datasat har i sitt köp av DTS valt att bibehålla såväl anställda som firmastrategi, och målet är att positionere Datasat som den bästa ljudmässiga lösningen inom surround för både biografer och hemmiljö.

Datasat RS20i är en high-end surroundprocessor där man säger att man till 100% fokuserat på ljudet. Den är kompatibel med både nya ocg existerande ljudformat och teknologier. Av features kan nämnas: 16ch balanserad output både digitalt och analogt, Dirac Live rumskorrektion, 31 bands 3 oktavs equalizer, 3 bands parametrisk equalizer, 16ch digitalt balanserad input, inbyggt elektroniskt delningsfilter med justerbar delningsfrekvens och branthet för varje kanal, surroundformaten DTS HD MA, DTS Neo:X, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus og LPCM, avancerad bass management med möjlighet för upp till 11 högtalare och 4 subwoofrar, inbyggd automation med programmerbara inputs/outputs (DB25-GPIO, RS232,Ethernet) och setup via stor integrerad touchskærm eller via pc/iPad.

Datasat RS20i bygger på en beprövad plattform använd i professionella biografer. Datasats kommersiellt tillgängliga biografprocessor används sedan den lanserades för två år sedan i de flesta ledande och nya biografer, t.ex. Imperial i Köpenhamn.

Men Datasat RS20i är faktiskt väsentligt mer avancerad och bättre uppbyggd än proffsversionen. Så därför kan man nu faktiskt få bättre ljud till hemmet än i till och med de bästa biograferna, säger Thomas Gravesen från importören HTP.

Datasat RS20i är naturligtvis helt moduluppbyggd så att den kan byggas ut med extra in- och/eller utgångar och uppgraderas om det kommer nya surroundformat.

Datasat RS20i finns i både svart och silver finish. Matchande Datasat high-end slutstegen RA7300 på 7x300watt och RA2400 på 2x400watt i 8 ohm lanseras och kan levereras under maj månad.

Datasat RS20i (Dirac EQ, aktivt delefilter,16 kanaler) 214.995 SEK.

Datasat RA7300 (7 kanals effektforstærker på 7x300w) 154.995 SEK.

Datasat RA2400 (2 kanals effektforstærker på 2x400w) 129.995 SEK.

www.htp.dk

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Nya Apple TV är ett krutpaket Tredje generationens Apple TV 4K är en blixtsnabb enhet med starka prestanda, en sömlös användarupplevelse och fantastisk bild- och ljudkvalitet. Plugga in den och plocka fram popcornen!
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Här är den nya Apple TV 4K En ny version av Apples populära TV-box släpps den 4 november – med goda nyheter för Samsung TV-ägare!
Marantz Cinema: Fräschare look - rejälare ljud? Marantz Cinema-serien består av nya integrerade surroundförstärkare samt en separat processor och 16-kanals effektförstärkare. Med ett utseende du inte behöver dölja.
Bose Smart Soundbar 600: Ny utmanare till Sonos Beam? En kompakt soundbar med inbyggda höjdkanaler? Ja tack!
Laserskarp biobild Marknadens billigaste laserprojektor med äkta 4K-upplösning är precis lika fantastisk som den verkar.
Följ Ljud & Bild