TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TV-bänk från Sony?

Visst är det en möbel. Men det finurliga är att inbyggt i bänken finns ett komplett 5.1-system med högtalare, förstärkare, kablage och HDMI-portar.

forfatter
Publicerad 2008-04-15 - 09:41


                    RHT-G900
Tanken är att det ska räcka med att ställa en TV på toppen och en signalkälla inne i bänken och sen är man färdig. Och eftersom TV-bänken har tre HDMI-ingångar (visst låter det underligt?) så går det att koppla in både BD-spelare, digitalbox och en spelkonsol utan några problem.
Det är inte dåligt med högtalare i möbeln heller. Ett 5.1-system med en högtalare per kanal samt två bashögtalare. Kraft levereras av digitala 32-bitars S-master-förstärkare på 70 W per kanal. Tillsammans med 120 W extra för basen når vi siffran 470 W totalt. Sony lovar att ljudet ska upplevas som äkta surround trots att alla högtalare sitter vid TV:n och vi är inte helt obenägna att tro dem eftersom virtuellt surroundljud har tagit jättekliv de senaste åren i fråga om kvalitet.

                    RHT-G1500
Det är två modeller som presenteras, RHT-G900 och RHT-G1500, och de skiljer sig enbart åt i utförande och storlek – de resterande tekniska specifikationerna delar de. RHTG900 är tänkt att användas med en TV på 40-46 tum och den större RHT-G1500 klarar en 52-tummare.
RHT-G900 dyker upp under maj och kommer kosta cirka 10 000 kronor. RHT-G1500 får vi se i affärerna först i augusti och då för runt 16 000 kronor.
 
www.sony.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
McIntosh uppdaterar MX100 med Control4 Nu kan du integrera processorn i ditt smarta hem.
Ny Blu-ray-spelare från Reavon Nykomlingen UBR-X110 har uppgraderats med möjligheten att spela SACD.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend