Nyheter

Väntetiden har varit lång, men nu går det äntligen att köpa Samsungs nya Ultra-HD-Blu-ray-spelare.
forfatter

Det nya Blu-ray-formatet med Ultra-HD-upplösning är en av de stora nyheterna på videofronten i år. Samsung är först med sin modell som heter UBD-K8500.

ubd-k8500001frontblack

Den ser precis ut som en helt vanlig Blu-ray-spelare men är annorlunda eftersom den kan läsa de nya HHD-BD-skivorna som ger betydligt högre bildkvalitet.

Finns nu
Samsung-spelaren skulle egentligen ha kommit i början av april men blev försenad från fabrik. Nu är dock de första exemplaren på väg ut i butikerna. Hi-Fi Klubben har redan fått den, både nätbutiken och en del lokala butiker. Elgiganten får sina första exemplar 10 maj.

Spelaren kostar 5 000 kronor och då ingår Ridley Scotts ”The Martian”.

Annons

Fler filmer på gång
En ny spelare är inte värd mycket utan nya filmer att titta på. CDON.com har ännu så länge en lista med 30 titlar i kategorin Ultra HD Blu-ray, som är en mix av nya och gamla titlar samt kommande releaser. De flesta filmerna kostar 299 kronor.

Zonfri
Det nya och ultra-högupplösta BD-formatet är zonfritt. Man kan med andra ord köpa filmer från utlandet och titta på dem hemma. Det kan dock hända att man då får klara sig utan svensk text. Och kopian som ingår i vanligt Blu-ray-format har fortfarande zontillhörighet.

Vårt första intryck av UHD Blu-ray (som du kan läsa mer om här) är att bildkvaliteten har blivit markant bättre, men att den också varierar från film till film. Som förväntat är produktionskvaliteten helt avgörande för slutresultatet, och The Martian som ingår till Samsung-spelaren är inte den mest imponerande demonstrationen vi har skådat. Vårt tips är att hellre titta på ”Life of Pi”!

Life of Pi är den bästa UHD BD-utgåvan vi har sett hittills.
Life of Pi är den bästa UHD BD-utgåvan vi har sett hittills.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Läs också: