TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Ny Q-serie från KEF

KEFs åldrande Q-serie ersätts snart av en helt ny. Designen har övergett de mjuka och rundade formerna till fördel för kantig minimalism. På insidan är allt nytt, där sitter bland annat den senaste generationen av Uni-Q-elementet.

forfatter
Publicerad 2010-09-14 - 23:00


Nya Q-serien innehåller nio modeller. Två stativhögtalare, tre golvhögtalare samt en bakhögtalare som är en dipol (spelar åt två håll samtidigt). Och så naturligtvis en subbas och två centerhögtalare till hemmabion.

Samtliga modeller – bortsett från subbasen – har nya Uni-Q-element, där diskantelementet sitter i mitten av mellanregistret. Den nya versionen har fått nya membran samt ny upphängning, så att ljudet sägs spridas ännu jämnare än i tidigare versioner.

Största modellen heter Q900 som tack vare dubbla 8-tumsbasar och ett lika stort mellanregister lät kunna få det att fladdra i gardinerna om den får sällskap av rätt förstärkare. Mellanmodellen heter Q700 och har 6,5-tumselement, och minstingen Q500 får nöja sig med tre 5,25-tumselement.

Centerhögtalarna är anpassade efter golvhögtalarna. Q600c har två 6,5-tumselement och det obligatoriska Uni-Q-elementet i motten, medan den mindre Q200c har två 5,25-tummare.

Samma förhållanden råder hos stativmodellerna. Q200 är störst, med 6,5-tumsbas och Uni-Q, och den mindre Q100 har en 5,25-tumsbas.

Dipolhögtalarna Q800ds har två 5,25-tumselement som spelar åt var sitt håll, och i mitten sitter ett – just det – Uni-Q-element.

Subbasen Q400b har en 10-tumsbas som drivs av en 200-watts klass D-förstärkare, vilket betyder att den inte är så våldsamt stor och därför bör få plats i de flesta vardagsrum.

Den förra Q-serien tyckte vi mycket om, så vi ser fram emot att ta reda på om efterträdarna är lika bra.

www.digitalbild.se

Marius


Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
McIntosh uppdaterar MX100 med Control4 Nu kan du integrera processorn i ditt smarta hem.
Ny Blu-ray-spelare från Reavon Nykomlingen UBR-X110 har uppgraderats med möjligheten att spela SACD.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend