TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Ny kraftkarl från Onkyo

Onkyos nya flaggskepp TX-NR5009 har lagt till i butikerna.

forfatter
Publicerad 2011-11-15 - 09:20

Här är Onkyos största hemmabioreceiver, och japanerna har sannerligen inte sparat på krutet. En potent ringkärnetransformator står för kraftleveransen till de 220 watten som var och en av de nio kanalerna lämnar. De kan antingen driva ett 9.1-högtalarsystem (inklusive extra bakhögtalare och höjdhögtalare i fronten) eller så kan de bi-ampas för att driva front-, center- eller bakhögtalare i en 5.1/7.1-hemmabio. Ljuddelen har 32 bit/192 kHz-omvandlare i alla kanaler.

 


Onkyo har inte legat på latsidan när det gäller videodelen heller. Där sitter en högt specificerad HQV Vida-processor som ser till att bildkvaliteten blir optimal från alla videokällor. TX-NR5009 har till och med en egen ISF-kalibrering som gör att bildparametrarna kan kalibreras för varje ingång. Det kan ha sina fördelar om man har många olika videokällor men bara en kabel upp till projektorn eller TV-skärmen – eller om skärmen inte kan kalibreras.

Receivern är THX-godkänd för större salonger med ”THX Ultra2 Plus” och klarar givetvis de högupplösta ljudformaten DTS-HD Master Audio och Dolby TrueHD. Den stöder också nya DTS NEO:X som bland annat gör om 5.1- till 9.1-ljud.

En annan finess är att TX-NR5009 precis som andra Onkyo-receivrar har tillgång till Spotify direkt via nätverksingången (kräver Premium-abonnemang).

Pris: 29 000 kr

matrixmedia.se

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Referensljud direkt i väggen Vägghögtalarna från IW150-serien ska vara speciellt utformade för Dolby Atmos.
Nu får du Google TV på alla skärmar Google Chromecast ger TV:n nytt liv och nu har den fått både fjärrkontroll, Google TV – och 4K. Men ett problem också.
Chromecast med Google TV kommer (äntligen) till Sverige Från och med i dag kan Googles nya Chromecast förbeställas i Sverige. Den har bland annat fjärrkontroll och Google TV. 21 juni finns den i butik.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend