Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Tangent Ampster TV II: När en soundbar inte låter tillräckligt bra

Ett nytt liv för dina högtalare: Tangent förenar traditionell hi-fi med modernt TV-liv med Ampster TV II.

Av / 2023-11-06 - 15:00
Tangent Ampster TV II: När en soundbar inte låter tillräckligt bra

Många har för länge sedan förpassat sina gammalmodiga högtalare till vinden eller förrådet till förmån för en soundbar. Men kanske kan den nya förstärkaren från danska Tangent, Ampster TV II, få dig att ändra uppfattning.

Tangent Ampster TV II front
Foto: Tangent Audio

För även om de flesta soundbars ger mycket bättre ljud än vad du får från TV:ns inbyggda ljudsystem, så brister lika många soundbars när det gäller att återge musik i stereo. Massor av dålig bas är inte lämpligt för musik, och stereoperspektivet från en soundbar är också smalt. Om du inte satsat på surroundljud, som ofta skapar helt andra typer av problem med musik.

Ampster TV II – en förstärkare för din TV

En lösning på problemet är en stereoförstärkare med HDMI-ingång, men de är mystiskt få och de flesta av dem är dyra. Det är här hifi-tillverkaren Tangent kommer till undsättning, med den mycket prisvärda Ampster TV II-förstärkaren.

Och namnet är ingen slump, eftersom bakpanelen bara har en HDMI-ingång och en subwooferutgång. Förutom högtalarutgångar, naturligtvis. Inga andra anslutningar är möjliga, förutom trådlös Bluetooth.

För övrigt har det, såvitt vi vet, aldrig funnits någon Ampster TV I, II:an är helt enkelt till för att produkten ska passa in med övriga produkter i det aktuella sortimentet.

Tangent-Ampster-TV-II-rear Tangent-Ampster-TV-II-rear-cropped
<
>
Foto: Tangent Audio

HDMI ARC och Bluetooth

Med en minimalistisk design och användarvänliga funktioner tar Tangent Ampster TV II upp kampen med soundbar-högtalarna. I stället för att tvinga oss att köpa nya aktiva högtalare öppnar förstärkaren upp för möjligheten att ”återvinna” de passiva högtalare vi redan har (och som Tangent också erbjuder, t.ex. den avbildade Spectrum X4). Ampster TV II har HDMI-anslutning med ARC, vilket innebär att den tar ljudet från en av TV:ns HDMI-kontakter.

En ansluten TV kan styra förstärkarens ljud upp och ner, och även slå på och av den automatiskt.

Vi nämnde Bluetooth, och Bluetooth 5.0 med förbättrat aptX HD-ljud används, och om du har en mobiltelefon ansluten trådlöst kan förstärkaren automatiskt vakna upp från standby-läge.

Subwoofer-utgång

Effekten är 2 x 50 watt i 4 ohm, vilket bör kunna knäcka de flesta soundbars när det gäller ljudnivå, och om du behöver mer bas kan du använda subwoofer-utgången. Anslut en liten (eller stor) subwoofer av god kvalitet och det är osannolikt att du vill ha en soundbar igen. Naturligtvis kommer vi inte att säga detta förrän vi har testat den lilla rackaren.

Tangent Ampster TV II lifestyle 3
Foto: Tangent Audio

Tangent Ampster TV II: Pris och tillgänglighet

Tangent Ampster TV II kostar bara 2 200 kronor och finns tillgänglig nu.

Mer info: tangent-audio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ett bättre alternativ till en soundbar?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen