TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Meridian 4K-värstingprojektor

Trodde du att din HD-projektor var bra? Meridians 810 Reference är snäppet bättre. Med fem gånger högre upplösning än vanlig HD är den här 10-megapixelprojektornbland det tuffaste som går att köpa för pengar.

forfatter
Publicerad 2008-11-27 - 15:35


Meridian 810 Reference är ett proffsverktyg för kräsna. Den grymma projektorn har en 10-megapixelpanel som skapar en biobild med 4096 x 2400 bildpunkter. Som jämförelse har Full-HD 2 megapixlars upplösning och 1920 x 1080 bildpunkter.

Projektorn levereras med ett motorstyrt, anamorfiskt och utbytbart objektiv (Cinemascope) som har en 825-watts lampa som lämnar hela 4 000 ANSI Lumen. Kontrastomfånget sägs vara 10 000:1.


810 Reference har Qdeo-processning och skalar upp all video till 4K-upplösning på egen hand med en tillhörande 810 Scaler-formatomvandlare, dit också videokällornas anslutningar görs.
 

Bilden skapas av tre D-ILA-bildpaneler av motsvarande typ som JVC har använt i sina synnerligen kompetenta HD-projektorer.

810 Reference Video System, som hela härligheten kallas, börjar inte säljas förrän 2009 och kostar då runt miljonen. Tuffare blir det knappast…

www.meridian.co.uk

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
McIntosh uppdaterar MX100 med Control4 Nu kan du integrera processorn i ditt smarta hem.
Ny Blu-ray-spelare från Reavon Nykomlingen UBR-X110 har uppgraderats med möjligheten att spela SACD.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend