TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ekonomisk 2.1-soundbar från Sony

Vill du förbättra ljudet från platt-TV:n utan att plocka fram den tjocka plånboken så kan Sony HT-S400 vara ett alternativ. Den bjuder på både 2.1-ljud – och fantastiska tekniska fackuttryck.

forfatter
Publicerad 2022-01-26 - 14:30

Om du vill att det ska låta bättre om TV:n, men inte vill inte att det ska påverkar inredningen eller sparkontot med en komplett hemmabio, så är en soundbar en praktisk lösning. Och nya Sony HT-S400 verkar kunna uppfylla mångas behov.

Detta är ett 2.1-kanalssystem, alltså en soundbar med separat subwoofer. Men inga bakhögtalare. För att åstadkomma en viss virtuell surroundeffekt använder Sony något de valt att kalla S-Force PRO Front Surround-teknik.

De tjusiga facktermerna fortsätter i beskrivningen av HT-S400, där vi får veta att frontelementen är av typen X-Balanced – vilket betyder att de är fyrkantiga i stället för runda. Och de har Separated Notch Edge-teknik, vilket innebär att kantupphängningen är veckad.

Om subwoofern får vi veta att den är trådlös och utrustad med ett stort 160 mm baselement. Att kalla ett 6,5-tums element för ”stort” är att tänja på adjektiven en smula, men det bör ändå kunna ge någorlunda tyngd i ett inte alltför stort vardagsrum.

S400 angled Large 1140x641 1
Sony HT-S400 är ett billigt 2.1-system med soundbar och trådlös subwoofer. (Foto: Sony)

Eftersom vi befinner oss i ekonomiklassen lönar det sig inte att fråga om Dolby Atmos eller andra liknande funktioner. Högtalaren stöder Dolby Digital och okomprimerad LCPM. Sedan är det slut. Om du har en Sony Bravia-TV kan den anslutas trådlöst via Bluetooth. Men den har också vanlig HDMI ARC och optisk digitalingång.

På Sonys hemsida kan vi läsa att högtalaren är 90 cm bred och 6,4 cm hög. Subwoofern har måtten 19,2 x 38,7 x 40 cm.

Pris och tillgänglighet: Sony HT-S400

HT-S400 kommer i april och kostar då 3 000 kronor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
McIntosh uppdaterar MX100 med Control4 Nu kan du integrera processorn i ditt smarta hem.
Ny Blu-ray-spelare från Reavon Nykomlingen UBR-X110 har uppgraderats med möjligheten att spela SACD.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend