Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

H/K-receiver med AirPlay

Wi-Fi-funktion gör att Harman Kardon AVR 370 kan strömma musik via DLNA och AirPlay – och ge dig surroundljud när du ser film förstås.

Av / 2013-05-06 - 21:54
H/K-receiver med AirPlay

Harman Kardon AVR 370 är en ny och ganska påkostad hemmabioreceiver. Den inbyggda Wi-Fi-funktionen gör att den kan ansluta till ditt hemnätverk så att du får tillgång till musik du har på datorn. Den kan också strömma musiken trådlöst via AirPlay från en kompatibel spelare (iOS samt iTunes för PC/Mac). Via receivern kan du också lyssna på internetradio – både svenska och flera tusen utländska.

Switchad strömförsörjning (klass D) gör receivern både lättare och mer effektiv än den traditionella ringkärnetransformatorn. Och skulle du ha fördomar mot så kallade digitala förstärkare ska du veta att det idag finns många välljudande förstärkare som bygger på den här principen och är fullt i klass med den traditionella klass AB-principen.

3D och Ultra HD
Receivern stödjer alla filformat, inklusive 3D, och klarar uppskalning till Ultra HD-upplösning via HDMI.
Som nästan alla andra receivrar på marknaden har den multiroom, så att du kan spela upp två ljudkällor i två olika rum samtidigt.

Fjärrkontroll-app
Harman Kardon utlovar enkla och översiktliga menyer som gör det enkelt att konfigurera, kalibrera och använda receivern. Du kan styra den via smartmobilen eller surfplattan (Apple och Android) med en app som kan laddas ner gratis.

7.2
Receivern har sju förstärkarkanaler som anges till 125 watt per kanal med två kanaler i drift samtidigt. Dessutom finns utgångar för två subbasar. Det står inte uttryckligen att dessa kan kalibreras separat, men enligt bruksanvisningen måste man gå in i konfigurationsmenyn för att aktivera den andra subbasutgången. Det kan betyda att denna kan kalibreras separat och att receivern därmed är en äkta 7.2-receiver. Om du har plats för det rekommenderar vi alltid två subbasar istället för en eftersom detta ger en jämnare och häftigare basåtergivning.

8 HDMI
Receivern har hela åtta HDMI-ingångar, varav en sitter på fronten så att du enkelt kan ansluta en videokamera eller smartmobil/surfplatta. Via USB-porten på fronten kan du också spela musik eller video direkt från ett USB-minne. Denna stödjer dessutom alla Apple-produkter.
Receivern har nått svenska butiker och kostar 9 000 kronor.

eu.harmankardon.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Här är årets nya hemmabioprodukter från Sony

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ljud & Bild
Rulla till toppen