TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Denons två första Blu-rayspelare snart klara

Nu när formatkriget äntligen är över är det kanske dags att satsa på en högupplöst spelare – Denon erbjuder två lite finare varianter.

forfatter
Publicerad 2008-02-21 - 09:15

För visst känns det surt om man har en stort DVD-samling och en fin DVD-spelare som gör det mesta av det åldrande formatet och så byter man upp sig till en Blu-rayspelare som inte håller måttet med de gamla skivorna. Då måste man behålla sin gamla spelare som komplement och vi är nog många som börjar bli trötta på att ha oändligt med boxar i vardagsrummet.Då kan lösningen vara en lite finare spelare som på ett vackert sätt klarar ”something old, something new, something borrowed, something Blu” som den gamla engelska ramsan säger.Den mest avancerade heter DVD-3800BD och har allt en DVD-spelare ska ha och utöver det Blu-rayavspelning av senaste modell med stöd för BD-ROM Profile 1 version 1.1 som möjliggör extrafunktioner såsom bild-i-bild.Självklart hanterar spelaren de förlustfria ljudformaten Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio. Denons nya processor för surroundljud står för behandlingen och de kallar den D.D.S.C-HD –  en förkortning som tack vare alla skiljetecken nästan får ta priset som jobbigast hittills. Om det låter bra återstår att se men det gör det oftast från Denon.Avancerad bildbehandling finns det också med HQV-chip och pixelkorrektion som ska få konturer att se mer naturtrogna ut.Utgångar finns i massor med bland annat HDMI 1.3a, analoga utgångar för åttakanalsljud och möjlighet att trycka in SD-minneskort. Det gäller dock bara den dyrare modellen. Den något billigare DVD-2500BT som i övrigt är identisk med storebror har bara en HDMI-utgång och inget annat.Spelarna väntas till Europa de närmaste månaderna men det kan dröja fram till sensommaren innan de kommer ut i butik. Priserna är beräknade till ca 2 000 Euro för DVD-3800BD och 1 500 Euro för DVD-2500BT. www.hifiklubben.se 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Referensljud direkt i väggen Vägghögtalarna från IW150-serien ska vara speciellt utformade för Dolby Atmos.
Nu får du Google TV på alla skärmar Google Chromecast ger TV:n nytt liv och nu har den fått både fjärrkontroll, Google TV – och 4K. Men ett problem också.
Chromecast med Google TV kommer (äntligen) till Sverige Från och med i dag kan Googles nya Chromecast förbeställas i Sverige. Den har bland annat fjärrkontroll och Google TV. 21 juni finns den i butik.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend