TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Chromecast med Google TV lanseras i Sverige

Från och med i dag kan Googles nya Chromecast förbeställas i Sverige. Den har bland annat fjärrkontroll och Google TV. 21 juni finns den i butik.

forfatter
Publicerad 2022-05-31 - 14:40

Egentligen är nya Chromecast med Google TV inte helt ny, eftersom den har gått att köpa i utvalda länder sedan 2020.

Det nya är att den nu blir officiellt tillgänglig i Sverige, med svenska streamingtjänster som SVT Play och TV4 Play.

Chromecast with Google TV and Chromecast Voice Remote 1 989x674 1
På utsidan är Chromecast med Google TV väldigt lik sina föregångare: designen är kompakt och tunn och färgen heter Snow. (Foto: Google)

Från och med i dag går det att förbeställa Chromecast i Google Store. Den kommer till butikerna 21 juni.

Förutom svenska Play-tjänster ger nya Chromecast användarna tillgång till allsköns streamingtjänster, till exempel Apple TV+, YouTube, Netflix, Disney+, HBO Max och Viaplay – och man kommer åt ytterligare 6 500 Android-appar via Google Play.

app svSE CC3 CC4 BO 15 LiteReco Featured Carousel Focus
Google TV har ett nytt gränssnitt som samlar ditt favoritinnehåll och personliga rekommendationer på ett enda ställe, så att du inte behöver öppna varje enskild streaming-app för att bestämma vad du vill titta på. (Foto: Google)

Google TV har ett nytt gränssnitt som samlar det mest populära innehållet från alla streamingtjänster på ett ställe. För första gången har den även en fjärrkontroll, så att man kan klicka sig igenom menyerna, samt en särskild Google Assistant-knapp så att man kan söka efter filmer, serier eller musik med röstkommandon.

Chromecast Voice Remote 1 770x1351 1
Med fjärrkontrollen kan du röststyra Google TV med Google Assistant. Fjärrkontrollen har även två förprogrammerade knappar för YouTube och Netflix. (Foto: Google)

Chromecast med Google TV kan strömma innehåll med en upplösning på upp till 4K HDR med 60 bilder per sekund. Dessutom stöder den Dolby Vision. Enheten ansluts till din TV via HDMI.

Nya Chromecast kostar 769 kronor.

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

Drömförstärkare för hemmabio från Marantz Marantz AV 10 och AMP 10 är en riktig high-end förstärkare för hemmabion. Billigt är det inte, men du kommer att bli rik på upplevelser ...
McIntosh släpper AV-receiver med Dolby Vision Har 150 watt i alla kanaler, 8K video och Dirac Live rumskorrigering.
Skrämmande realistisk biobild Sony tar laserbio till nya höjder med en highend-projektor som kommer att få dig att tappa hakan.
80-tums bild från 1 cm avstånd Supernära projektor ger skarpa bilder i klassrum och mötesrum.
Nakamichi väcker draken till liv Soundbar-högtalaren har totalt 21 kanaler och Dolby Atmos-surround.
Följ Ljud & Bild