TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Världens första bärbara projektor med inbyggd subwoofer

BenQ GV30 har inbyggd streaming, två högtalare och en subwoofer för att kunna leverera videoinnehållet med starkare ljud.

BenQ GV30 är den första smarta, bärbara projektorn med 2.1-kanalsljud.

Högtalare och subwoofer

Där .1-kanalen betyder subwoofer, och vänster och höger kanal dessutom är uppdelade i separata diskant- och mellanregister. Vi utlovas extra mycket bas, tydliga detaljer, djupa ljudeffekter, verklighetstrogna färger och levande kontrast. Det lär tilltala filmälskare med stora byxfickor.

BenQ GV30(3)-L&B scaled
Inbyggd subwoofer ska ge bättre bas. Foto: BenQ
Vi testar 6 bärbara projektorer i fickformat Man behöver inte stanna hemma för att titta på film. Man behöver inte ens vara inomhus. Allt som behövs är en fickprojektor.

Fungerar även som Bluetooth -högtalare

GV30-projektorn är helt trådlös och har Android TV inbyggt, vilketger tillgång till Google Play och streaming-appar för både filmer och musik, filmer, TV-innehåll, sport och spel. Samt sociala medier och trådlös casting från både iOS- och Android-mobiler och datorer.

GV30 har ett flertal olika ljudlägen och kan också användas som en batteridriven, bärbar Bluetooth-högtalare.

BenQ GV30(2)-L&B scaled
Foto: BenQ

Bra ljusstyrka

När det gäller färger stöder GV30 CinematicColor och färgrymden Rec.709 samt har en ljusstyrka på 300 ANSI Lumen. Det är riktigt respektabelt för en bärbar projektor. Upplösningen på 720p är också helt okej.

Specialutvecklade lägen som Cinema Mode och Day Time Mode ska ge bra kontrast och färger i olika miljöer – även i ganska starkt dagsljus. Fast det är nog bara att glömma att använda projektorn utomhus mitt på dagen.

GV30 har en bred projektionsvinkel på 135 grader, vilket ger en större bild från ett kortare avstånd, och dessutom autofokus.

BenQ GV30 Android TV stick-L&B scaled
BenQ GV30 har Android TV via en HDMI-sticka på undersidan. Foto: BenQ

Bra batteritid

Batteriet ska ”utan problem” hålla för en hel långfilm på en enda laddning. LED-lampan har en brinntid på 30 000 timmar och det finns både HDMI-ingång och USB-C-kontakt för att ladda batteriet och spela upp innehåll från USB-minnen.

 

BenQ-GV30-LB-scaled-1-989x989 BenQ-GV305-LB-scaled-1-989x989 BenQ-GV304-LB-scaled-1-989x989 BenQ-GV302-LB-scaled-1-989x989 BenQ-GV306-LB-scaled-1-989x989
<
>
Foto: BenQ

BenQ GV30: Pris och tillgänglighet

BenQ GV30 kostar 599 euro, så vi räknar med lite drygt 6 000 kronor när den kommer till svenska butiker 30 september.

Mer info: benq.eu

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.