TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Archos multimediespelare – utan skärm!

Den franska tillverkaren är närmast synonym med mediespelare och nu har de använt allt sitt kunnande inom området till att skapa en fullfjädrad hårddiskvideo – Archos TV+

forfatter
Publicerad 2008-02-28 - 17:58


 
Den lilla enkla lådan ansluts till TV:n och till nätverket (trådlöst eller med kabel). Sedan är man redo att spela in TV-program, surfa på Internet, strömma video från datorn, visa bilder eller varför inte titta på videos från YouTube.
Den ersätter dock inte DVD- eller Blu-rayspelaren för någon optisk läsare har den inte. Inte heller stödjer den film med en upplösning högre än DVD-upplösning så att strömma högupplöst film från datorn är bara att glömma. Förutom det ser Archos TV+ ut att klara det mesta och så länge den är stabil, har ett smidigt användargränssnitt och har bra videokvalitet kan vi mycket väl tänka oss att den kan bli en lyckoträff.
En funktion som vi verkligen hoppas på, och inte har kunnat lista ut av pressmeddelandet om den finns , är möjligheten att kunna kopiera filmer smidigt ifrån lådan via nätverket. Det vore hemskt behändigt att kunna spela in TV-program och sedan dra över dem till sin dator – perfekt för backup eller när någon i familjen vill se ett inspelat program fast TV:n är upptagen.

Självfallet går det att synka sin Archos TV+ med en bärbar Archos mediespelare (exempelvis Archos 605 WiFi som vi har recenserat tidigare) om man vill ta med sig sina filmer på resande fot.
Apparaten ska säljas i två olika varianter, en med 80 GB hårddisk som ska kosta 2 299 kronor och en med 250 GB hårddisk med en prislapp på 3 199 kronor. I butik i början av mars.
 
www.ekab.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Referensljud direkt i väggen Vägghögtalarna från IW150-serien ska vara speciellt utformade för Dolby Atmos.
Nu får du Google TV på alla skärmar Google Chromecast ger TV:n nytt liv och nu har den fått både fjärrkontroll, Google TV – och 4K. Men ett problem också.
Chromecast med Google TV kommer (äntligen) till Sverige Från och med i dag kan Googles nya Chromecast förbeställas i Sverige. Den har bland annat fjärrkontroll och Google TV. 21 juni finns den i butik.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend