Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

25 elektriska julklappstips

Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.

Av / 2020-12-01 - 15:18
25 elektriska julklappstips

Sony PlayStation 5 – spelkonsol

Spelkonsolen ”alla” väntar på

 

Nästa generations spelkonsol från Sony är nog ett av de mest efterlängtade hårda paketen under granen i år. Med häftig processorkraft och avancerad grafik är detta en riktig godbit för ”gamers” i alla åldrar. Tyvärr får nog de allra flesta vänta tills en bra bit in på det nya året innan de kan lägga vantarna på Sonys eftertraktade spelkonsol. Lagret är tomt och i dagsläget är det osäkert när PS5 går att köpa igen. Så om du ska ha någon chans att hitta den här spelkonsolen under granen får du verkligen vara kompis med tomten!

Microsoft Xbox Series S – spelkonsol

Spelkonsol med datorprestanda!

En ny spelmaskin är alltid en uppskattad julklapp, men kanske extra aktuell i år. Därför passar det bra att Microsoft just har lanserat sin nya Xbox Series X och S. Med de här uppgraderade modellerna kan Xbox-fans köra spelen de älskar med högre prestanda, plus kommande titlar som Halo: Infinite med banbrytande grafik. Toppmodellen Xbox Series X är den snabbaste, med en stor hårddisk, medan lillebror Series S får klara sig med mindre lagringsutrymme och utan inbyggd 4K Blu-ray-spelare – men kostar mindre. Både S och X har kompakt formfaktor, höga prestanda och tyst fläkt. Game on!

Logitech G923 – ratt och pedaler

Racing på hemmabana

Logitech är en av de ledande leverantörerna av spel- och e-sim-tillbehör, nu har de lanserat en ny version av sin populära racingratt. Nya G923 är en racingratt och pedalsats med höga prestanda som passar för simulatorer och spel som iRacing, rFactor 2, Gran Turismo, Forza Motorsport med flera. Logitech G923 finns i särskilda versioner för antingen PC/Xbox och Playstation och är kompatibel med de senaste spelkonsolerna Xbox Series X och PlayStation 5. Lycka till med varvtiderna!

LG OLED48CX – 48-tums OLED-TV

Knivskarp gaming-TV

Ny TV till jul? CX-serien från LG är en av våra favoriter när det gäller bildkvalitet och tekniska finesser. Nytt för i år är att LG har introducerat en ny 48-tumsvariant av OLED-skärmarna. Nu finns det plats för en OLED-TV även i minsta lilla krypin! De finns dessutom i 55, 65 och 77 tum. Med brett formatstöd, massor av smarta streaming-appar och inte minst HDMI 2.1, som garanterar kompatibilitet med de senaste spelkonsolerna, kan LG CX-serien verkligen rekommenderas för kräsna TV-tittare.

Samsung Q70T – 4K LCD-TV

Prisvärd storskärm

En ny TV under julgranen är en frestelse för många, men vilken storlek ska du välja? Q70T-serien är en av de billigare QLED-modellerna från Samsung och finns i storlekar från 55 till 75 tum. Den har en ny typ av Dual LED-bildpanel som ger bättre kontrast och färgåtergivning. Q70T har ett stort urval av appar och streaming-tjänster, och är både enkel och snabb att använda. Stöd för HDMI 2.1 och 4K-upplösning med upp till 120 bilder per sekund innebär att den dessutom är en kapabel gaming-TV.

Obs! Samsung Q70T finns även i flera derivat-versioner (Q74T, Q77T etc.) som i princip är likadana.

Game of Thrones, säsong 1-8: The Complete Series (4K UHD Blu-ray)

Tidernas häftigaste TV-serie

I drygt 70 timmar har vi frossat i sex, intriger, smutsiga familjehemligheter, incest, explicit våld, maffiga slag, sex, vackra kvinnor, starka kvinnor, tortyr, en sarkastisk dvärg, jättar, sex, levande döda, bara bröst, flygande drakar, sex, chockerande handling, moraliskt förfall, oväntade mord och ”galna” vildingar? Nu kan du äntligen se självaste Mother of Dragons (Emilia Clarke) på din egen storskärm i full 4K-upplösning. Då får du en helt annan bildkvalitet än den tragiskt grötiga och grumliga bilden som HBO Nordic ger oss.

Roccat Elo 7.1 Air – gaming-headset

Har allt – utom sladd

Trådlösa hörlurar har för länge sedan passerat de trådbundna för musik, men gamers har varit mer tveksamma till att hoppa över sladden. Men inte längre. Roccat Elo 7.1 Air ger fullt surroundljud, snabb anslutning och RGB-ljusshow, utan kabel. Batteritiden är upp till 24 timmar med allt påslaget, så det lär räcka även för de längsta spelen.

HyperX Pulsefire Haste – gaming-mus

Ultralätt och halksäker

Med Hyper X Pulsfire Haste är det slut på att förlora spelet bara för att musen halkar i svettiga händer. Musen med en matchvikt på 59 gram är en av de lättaste någonsin, plus har inbyggd ventilation med lufthål under handflatan. Sidorna och knapparna har en halkfri yta – men musens botten är jämn som is. Pricken över i är att knapparna ska klara 60 miljoner klickningar, så du behöver inte önska dig någon ny nästa år.

JBL Live 300TWS – true wireless-öronproppar

Hifi rätt in i hörselgången

JBL Live 300TWS är så små att de får plats i julstrumpan, så du behöver inte vänta tills tomten kommer. Det här är helt trådlösa öronproppar med en prislapp som de flesta klarar av. Och ljudet går inte att klaga på, JBL ger i stort sett allt man kan önska sig – utom fler hifi-vänliga kodekar och automatisk brusreducering. Men det skulle ha lagt till flera hundralappar på priset.

Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI – robotdammsugare

Robotbetjänten tar hand om städningen

När pyntet plockas av granen händer samma sak med barren. Det kan vara ett bra skäl till att lägga en intelligent dammsugare under de gröna grenarna. Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI har inte bara ett namn som är tillräckligt långt för en spansk adelsman – den är dessutom proppfull av artificiell intelligens. Och under tiden dammsugningen och golvtvätten görs kan du följa arbetet i appen från soffan.

Razer Kishi – spelkontroll

Förvandla mobilen till en spelkonsol

Mobiltelefonen kanske har tillräckligt med muskler för spel, men när det gäller styrning är handhållna konsoler som Nintendo Switch klart överlägsna. Det kan Razer Kishi fixa. Den är en universell kontroll som de flesta mobiler kan sättas fast i. Sedan är det bara att riva igång GRID Autosport! Spelkontrollen finns naturligtvis i både Android- och iPhone-version.

DJI Pocket 2 – actionkamera

De mest stabila actionvideorna

DJI Osmo Pocket var den första actionkameran som hade inbyggd gimbal-stabilisering. Nya DJI Pocket 2 är en uppgraderad version som har en ännu större sensor för att ge en bättre bild – särskilt i dålig belysning. DJI har dessutom satsat mer på användarvänligheten, plus att du numera kan koppla in externa ljudtillbehör. Men det är alltså dem 3-axliga gimbal-funktionen som är det största försäljningsargumentet och som ska få dig att önska dig en DJI Pocket 2 i stället för en GoPro av tomten.

Google Nest Mini – smarthögtalare

Liten mini styr ditt hem

Det finns mycket som kan göras med Google Home och det finns väldigt många apparater som går att koppla in och göra hemmet smartare. Google har det enda systemet med röststyrning på svenska, och det fungerar riktigt bra. Makrokommandon – eller rutiner – finns också äntligen på plats så att du kan lagra flera uppgifter under ett enda kommando.

Det finns fortfarande inget reellt alternativ till Google Home här hemma i Sverige, om du inte vill prata engelska med Amazons Alexa-assistent eller prata genom mobilen för att styra ett Apple-smarthem (eller prata engelska med en Apple HomePod).

Supra Nero-TX – trådlösa öronproppar

Bäst under tusenlappen

Supra Nero-TX är de mest välljudande, helt trådlösa öronpropparna vi har hört för under tusenlappen. När de dessutom ger 5 timmars speltid – och svindlande 75 timmar extra med laddfodralet – börjar det verkligen bli smaskigt!

Om du gillar mycket och bra bas har du hamnat rätt. Det enda är att du kanske måste köpa passande örontoppar också, för de tre topparna som ingår är små, mindre och minst …

Men absurt bra öronproppar som förtjänar sin plats under granen.

FiiO BTR3 – trådlös hörlursförstärkare/DAC

Gör trådbundna hörlurar ”trådlösa” (nästan)

Om du känner någon som har bra, trådbundna hörlurar som de bara drömmer om att använda med sin mobil som saknar hörlursutgång, är den här lilla krabaten lösningen på problemet. Med Bluetooth-förstärkaren FiiO BTR3 kan du ta med dig de trådbundna hörlurarna och använda dem i ett slags trådlöst läge. Göm bara undan kabeln inuti jackan eller skjortan. BTR3 har ett mycket kraftfullare ljud än någon mobiltelefon vi har provat och blåser liv i även riktigt svåra hörlurar. Och så stöder den ljudkodeken LDAC som förbättrar ljudet via Bluetooth. Den lilla grunkan har till och med en inbyggd mikrofon för samtal och en USB-DAC-funktion till datorn.

DJI Osmo Mobile 3 – gyrohållare till mobil

Gör Vlogg-videor med professionell stabilitet

Videobloggare – eller vloggare – använder mobilen som kamera och samma sak har många professionella videografer börjat göra. Den finns alltid till hands och filmmaterialet går att ladda upp direkt, utan krångel. Men om det ska bli bra måste du vara stadig på handen och allra helst ha en mekanisk stabilisator. Som den här gimbalen från DJI. Osmo Mobile 3 är kompatibel med de flesta iOS- och Android-mobiler och är gjord för att vara så enkel att använda som möjligt. 3-axlig stabilisering ger lugna, skarpa bilder och panoreringar – och handtaget går till och med att fällas ut till ett stativ.

Ambi Climate Mini – smart hem

Intelligent värmestyrning

Ambi Climate Mini är en styrenhet som fungerar som ett slags fjärrkontroll till husets värmepump eller luftkonditionering. Med hjälp av artificiell intelligens ser den till inomhusklimatet hemma alltid anpassas till användarens individuella behov. En extrafunktion skapar en personlig värmeprofil baserad på preferenser för luftfuktighet och temperatur. Dessutom kan Ambi Climate Mini sänka energiförbrukningen genom att bara värma och kyla när det behövs.

Blue Yeti Nano – mikrofon

Uppgradera hemmakontoret

Liten och elegant mikrofon utformad för att både strömma och spela in ljud. Yeti Nano är en så kallad plug-and-play-mikrofon, vilket gör det enkelt att komma igång. Den är ett självklart val för hemmakontoret eftersom den ger både en anslutning utan fördröjning för hörlurar samt volymkontroll, mute-knapp och en möjlighet att välja inspelningsmönster direkt på mikrofonen. Perfekt i dessa tider när vi håller fler videomöten än någonsin.

Creative Pebble V3 – trådlösa högtalare

Bättre ljud på digitala möten

Creative-högtalarnas vinklade element ger ett högre, fylligare ljud och en bättre ljudupplevelse. Det går också att förstärka ljudet med en inbyggd knapp som maximerar akustiken utan förvrängning. Högtalarna har Bluetooth 5.0 och AUX-in, vilket gör att de kan kopplas till en rad olika ljudenheter som passar dig och dina behov.

Samsung Galaxy S20 FE – mobiltelefon

Samsungs folkmobil

Samsung Galaxy S20 FE är nära den perfekta kombinationen av specifikationer och pris, och den bästa mobilen hittills i Galaxy S20-serien. Åtminstone om du tittar på förhållandet mellan pris och prestanda. Den är betydligt billigare än de större modellerna i S20-serien, men har hög kvalitet och bra prestanda på alla områden som verkligen räknas.

Ultimate Ears Hyperboom – partyhögtalare

Bärbar konserthögtalare

Den stänksäkra och batteridrivna Hyperboom är årets överlägset coolaste högtalare. Den kan hänga med överallt och lyfta stämningen var som helst och få fart på de mest kyliga festdeltagarna. Med sammanlagt sex högtalarelement känner man trycket i kroppen, och om man har flera stycken kan de kopplas ihop trådlöst för att ge ännu mer ljud.

Fujifilm Instax Square SQ1 – ögonblickskamera

Skriv ut dina foton direkt

Med Fujifilm Instax Square SQ1 kan du skriva ut mycket större bilder än normalt för Instax-kameror. En kassett innehåller 10 pappersbilder med måtten 86 x 72 mm, varav bildytan är 62 x 62 mm. Sätt bara i kassetten och börja knäppa bilder. Kameran tar hand om fokus och exponering och har en inbyggd blixt och en särskild selfie-inställning. Enkelt och bra, och väldigt kul.

Apple Watch SE – smartklocka

Det smartaste köpet

Apple lanserade nyligen två nya Apple Watch-modeller, där SE är det bästa köpet. Den saknar mätning av EKG och syremättnad, och skärmen har inte samma viloläge som Apple Watch 6, men resten är inpackat i samma 40 eller 44 mm boett och det finns även en version som kostar lite mer som du kan ringa med. Till och med då är Apple Watch SE billigare än den billigaste Apple Watch 6 och en fantastisk julklapp i år.

Nikon Z50 – systemkamera

Perfekt nybörjarkamera

Den lilla Nikon-kameran är perfekt för nybörjare och erfarna fotografer. Den har Nikons användarvänlighet, snabb autofokus, hög bildhastighet och väldigt hög bild- och videokvalitet. Med den kompakta 16–50 mm-zoomen är Z50 en av de bästa allroundkamerorna. Den perfekta julklappen till entusiasten som äntligen kan släppa lös sin kreativitet med en kamera som inte står i vägen för ambitionen.

iPhone 12 – mobiltelefon

På mångas önskelista

Den här ligger under många julgranar i år. Apples nya iPhone 12 finns i fyra versioner, den här med 6,1-tums skärm är det bästa köpet. Den saknar en av Pro-modellernas kameror men är lika snabb, lika bra på allting annat och lika tekniskt sofistikerad. iPhone 12 finns i flera lekfulla färger och stöder Apples trådlösa laddplatta som fästs med en osynlig magnet.

Redaktion
Ljud & Bilds och L&B Homes journalister väljer och utför noggranna tester på ca. 475-500 produkter varje år. Vi testar de flesta saker som går på el – vare sig det är TV-apparater, mobiltelefoner, högtalare, bärbart ljud, hi-fi, kameror, hemmabio, ultrabooks, smartklockor, surfplattor etc.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är de artiklar som lästes mest 2022

De tio bästa highend-förstärkarna just nu.

Ljud & Bild har utsett årets bästa produkter

Julklapparna du bli ihågkommen för

Skolstart: Vilken sorts student är du?

Med iOS 14 liknar din iPhone en Android-mobil

Så får du iOS 14 på din iPhone redan nu!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen