Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 07Delta

Nyhet

Årets bästa produkter 2021-2022

Här är de bästa produkterna vi har testat i år!

Skrivet av / 2021-11-05 - 15:30
Årets bästa produkter 2021-2022

Sugen på att köpa nytt? På jakt efter TV, soundbar, hörlur, högtalare, förstärkare, ljudkälla, mobil, dator, kamera, den bästa hemunderhållningen – eller till och med en ny bil? Då har vi de bästa rekommendationerna för dig!

Varje år testar Ljud & Bild-redaktionen fler än 450 produkter och bara de allra bästa belönas med utmärkelsen Årets bästa.

Här hittar du rekommenderade produkter i en rad kategorier, samt vinnare i tre prisklasser (Basic, Premium och Highend). Och inte minst Årets bästa filmer och TV-serier!

 

Årets bästa TV-apparater

Nu när kulturarenorna har slagit upp sina portar igen kan vi äntligen uppleva musik och film ”live” med familj och vänner. Men TV:n blir nog inte mindre viktig bara därför!

Strömningstjänsterna har haft en enorm tillväxt det senaste året, många populära filmer och serier finns numera bara på de här plattformarna. Det ställer mycket högre krav på både bild och ljud för att fungera optimalt. Om du vill ha tillgång till hemunderhållning av hög kvalitet och titta på/uppleva filmer precis så som producenterna tänkte sig så kan det hända att din gamla TV skriker om att bli avlöst av en ny …

Se Årets bästa TV-apparater här


Årets bästa TV-serier och filmer

Under året som gått sedan vår förra kavalkad har vi tillbringat mer än 625 timmar (!) framför storskärmen och filmduken för att (försöka) guida dig i djungeln av det enorma serie- och filmutbudet.

Se Årets bästa TV-serier och filmer här


Årets bästa soundbar-högtalare

Det är nog många som känner igen sig: Du har fått hem en ny, skinande blank och stor TV, och hela familjen jublar. Bilden är minsann storslagen – men när ridån går upp för James Bond, Game of Thrones, Marvel-filmerna och filmmusiken och ljudeffekterna flödar ut … så låter det som en billig reseradio från snabbköpet. Pinsamt, helt enkelt!

TV-tillverkarna är bra på att göra skärmarna lövtunna och smäckra att titta på, men det innebär tyvärr att det är ont om plats för ordentliga högtalare. Då är det tur att det finns en enkel bot mot tunt TV-ljud – och den behöver inte kosta en förmögenhet.

Se Årets bästa soundbar-högtalare här


Årets bästa högtalare

 

Ingen annan produktgrupp skiljer så mycket i pris och storlek som högtalare. Vilket inte är konstigt, eftersom du behöver högtalare nästan oavsett vilken del av Ljud & Bilds fackområden du är mest intresserad av.

För stereofolket är högtalarna den sista och mest krävande länken i avspelningskedjan och det finns en gammal tumregel som säger att man bör lägga lika mycket pengar på varje högtalare som på förstärkaren. Det kan bli ganska så mycket pengar i slutändan, eftersom de dyraste högtalarna i vår årskavalkad kostar lika mycket som en bil i mellanklassen.

I den andra änden av skalan finns en uppsjö av trådlösa högtalare som kan användas med mobilen, surfplattan eller datorn. Den minsta av dem får plats i fickan och den största fyller ett helt bord och kan tävla med en hel (liten) stereo.

Se Årets bästa högtalare här


Årets bästa ljudkällor och förstärkare

Om du vill känna gåshuden sprida sig nästa gång du lyssnar på din favoritmusik – det må vara jazz, klassiskt eller pop – så ska du seriöst överväga en hifi-anläggning. Och även med en överkomlig budget så kommer du att märka att ett par högtalare med en bra ljudkälla spelar i cirklar runt soundbar-högtalarna.

Nu är tiden kommen för att sammanfatta intrycken från de allra bästa hifi-produkterna vi har testat de senaste 12 månaderna.

Se Årets bästa ljudkällor och förstärkare här


Årets bästa fotoprodukter

De allra billigaste kamerorna är svåra att hitta, helt enkelt för att kameramarknaden har förändrats avsevärt.

Mobilerna har tagit över efter billiga kamerorna, men entusiasterna har inte blivit mindre entusiastiska utan lägger mer pengar på kamerautrustning än tidigare.

Alltså är urvalet mer tillspetsat, genomsnittspriserna är högre och kvaliteten är bättre. De flesta väljer nämligen en systemkamera när de köper en kamera utöver mobiltelefonen.

Här hittar du de bästa kamerorna vi har testat under det senaste året och dessutom ett par enkla råd om vilka av kamerorna vi rekommenderar till vad – och vad du ska tänka på när du väljer den bästa kombinationen av kamera och brännvidd på objektivet.

Se Årets bästa fotoprodukter här


Årets bästa hörlurar

Det finns hörlurar i alla priskategorier du kan tänka dig och vi har gjort vårt bästa för att återspegla marknaden. Men även i år är det inte så våldsamt många i det allra billigaste segmentet som har lyckats ta en plats i denna årskavalkad, där inte vem som helst får vara med. Men det finns ändå ett par undantag i ”hundralappsklassen”.

Se Årets bästa hörlurar här


Årets bästa mobilprodukter

 

I år har varit ett spännande år i mobilbranschen. Fler och fler surfplattor och mobiler får 5G, och nya hopfällbara format har på allvar gjort sitt intåg på marknaden. Därför har vi i år testat många fantastiskt bra mobilprodukter, vilket också innebär att vi denna gång har fler nominerade produkter än någonsin tidigare.

Alla nominerade produkter – och naturligtvis framför allt vinnarna – har våra varmaste rekommendationer. Om du köper en smartklocka, surfplatta eller mobiltelefon som finns med på den här listan så kan du inte hamna fel.

Se Årets bästa mobilprodukter här


Årets bästa elbilar

 

Elbilarna har blivit mycket mer än bara bilar. De är rullande datorer, uppkopplade till internet, som styrs med en integrerad surfplatta i stället för kopplingspedal och växelspak.

Men syftet att ta dig från A till B, att transportera dina varor hem eller någonstans där du aldrig har varit förut, har inte förändrats. Men det har sättet man måste tänka på bilar. Förut pratade man aldrig om räckvidd, laddhastighet eller app-styrning. Inte batterikapacitet eller strömförbrukning heller.

Sådant är viktigt för många som ska välja en ny elbil, men i år har vi kommit fram till att räckvidden inte längre är lika avgörande. De flesta kör ju trots allt inte 40–50 mil åt gången, vilket är räckvidden för de flesta av årets elbilar.

Se Årets bästa elbilar


Årets bästa smarta hem-produkter

 

Vi har pratat om det smarta hemmet i årtionden. Och det tar antagligen lika lång tid innan vi alla har riktigt intelligenta hem som förutser våra behov och hjälper oss utan att vi tänker på det. Men under tiden finns det faktiskt massor av Smart Home-produkter som gör enskilda saker riktigt bra.

Under 2021 har vi testat ett antal olika Smart Home-produkter i olika kategorier. Det handlar främst om apparater som kan övervaka ditt hem samt om produkter inom smart belysning, men även produkter inom hälsa och personvård samt inredning har hittat till våra testrum.

Se Årets bästa smarta hem-produkter här


Årets bästa datorprodukter

 

På Ljud & Bild har vi testat och skrivit om datorer av alla sorter och i alla prisklasser. Våra behov är ju lika olika som tjockleken på våra plånböcker. Vad som är bäst beror på vad man behöver.

Somliga behöver en superkraftig dator som kan redigera video i biokvalitet och skapa grafik för trycksaker eller 3D-modeller. Andra behöver bara kunna svara på mejl och skriva några brev så enkelt och billigt som möjligt. Ytterligare andra värderar bärbarhet och vikt över allt annat eftersom datorn måste kunna tas med i väskan varje dag. Och sedan finns det datorspelarna, som kräver de senaste grafikkorten och de mest kraftfulla processorerna.

 

Se Årets bästa datorprodukter här

Redaktion
Ljud & Bilds och L&B Homes journalister väljer och utför noggranna tester på ca. 475-500 produkter varje år. Vi testar de flesta saker som går på el – vare sig det är TV-apparater, mobiltelefoner, högtalare, bärbart ljud, hi-fi, kameror, hemmabio, ultrabooks, smartklockor, surfplattor etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är de artiklar som lästes mest 2022

De tio bästa highend-förstärkarna just nu.

Ljud & Bild har utsett årets bästa produkter

Julklapparna du bli ihågkommen för

Skolstart: Vilken sorts student är du?

Med iOS 14 liknar din iPhone en Android-mobil

Så får du iOS 14 på din iPhone redan nu!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen