Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Youtube sägs jobba på direkt spelbara spel i filmtjänsten

Youtube siktar på att bli en helhetslösning för både strömmad video och spelunderhållning.

Skrivet av / 2023-06-26 - 11:25
Youtube sägs jobba på direkt spelbara spel i filmtjänsten

Spel är en stor grej på Youtube, men då handlar det antingen om att strömma spelande, att titta på stora speltävlingar, eller guider till hur man klarar vissa spel.

Men nog vore det något om man kunde hoppa direkt från en video om ett spel, till att faktiskt spela själv. Det var lite så de tänkte med spelströmningstjänsten Stadia, som höll i nästan tre år innan den skrotades.

Läs också Google säger adjö till spelströmning Den 18 januari 2023 stängs Googles molnbaserade speltjänst Användare får tillbaka sina pengar.

Men nu rapporterar Wall Street Journal att Youtube håller på med interna tester av en produkt för att spela onlinespel. Tidningen har tagit del av ett email som sänts från Youtube till dess moderbolag Google.

De anställda bjöds in att börja testa den nya Youtube-produkten som ska heta ”Playables”, där det bland annat skulle finnas ett arkadspel kallat Stack Bounce.

Läs också Guide: Apple Arcade, Google Stadia, Netflix Games, Xbox Cloud Gaming Kom igång med seriös gaming på din iPhone- eller Android-mobil.

För att spela dem ska det antingen räcka att gå till Youtube-sajten med sin webbläsare, eller via Youtube-appen på Android- och Apple-mobiler. Mycket enklare än Stadia.

En talesman för Youtube sa till WSJ ”Spel har länge varit ett fokus för Youtube. Vi experimenterar hela tiden med nya funktioner, men har ingenting att berätta just nu.”

Källa: Wall Street Journal

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Böjd 27-tums gamingskärm

Streaming för gamers

Billigare Asus ROG Ally

Nästa Xbox Series X eventuellt avslöjad

Pro-gamingmus och tangentbord

IFA 2023: Nackhögtalare för spelande

Rulla till toppen