Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Youtube sägs jobba på direkt spelbara spel i filmtjänsten

Youtube siktar på att bli en helhetslösning för både strömmad video och spelunderhållning.

Av / 2023-06-26 - 11:25
Youtube sägs jobba på direkt spelbara spel i filmtjänsten

Spel är en stor grej på Youtube, men då handlar det antingen om att strömma spelande, att titta på stora speltävlingar, eller guider till hur man klarar vissa spel.

Men nog vore det något om man kunde hoppa direkt från en video om ett spel, till att faktiskt spela själv. Det var lite så de tänkte med spelströmningstjänsten Stadia, som höll i nästan tre år innan den skrotades.

Läs också Google säger adjö till spelströmning Den 18 januari 2023 stängs Googles molnbaserade speltjänst Användare får tillbaka sina pengar.

Men nu rapporterar Wall Street Journal att Youtube håller på med interna tester av en produkt för att spela onlinespel. Tidningen har tagit del av ett email som sänts från Youtube till dess moderbolag Google.

De anställda bjöds in att börja testa den nya Youtube-produkten som ska heta ”Playables”, där det bland annat skulle finnas ett arkadspel kallat Stack Bounce.

Läs också Guide: Apple Arcade, Google Stadia, Netflix Games, Xbox Cloud Gaming Kom igång med seriös gaming på din iPhone- eller Android-mobil.

För att spela dem ska det antingen räcka att gå till Youtube-sajten med sin webbläsare, eller via Youtube-appen på Android- och Apple-mobiler. Mycket enklare än Stadia.

En talesman för Youtube sa till WSJ ”Spel har länge varit ett fokus för Youtube. Vi experimenterar hela tiden med nya funktioner, men har ingenting att berätta just nu.”

Källa: Wall Street Journal

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

Rulla till toppen