TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

UltraGear 48GQ900: LG lanserar 48″ OLED-skärm för spel

Ny häftig gaming-skärm äntligen klar för Norden.

forfatter
Publicerad 2022-09-10 - 13:37

LG har kommit en bra bit på vägen med att uppgradera sitt spelsortiment för hösten, och bland de produkter som nu släpps finns OLED-spelskärmen 48GQ900. Den introducerades tidigare i våras, och är nu redo för lansering på den nordiska marknaden. Till skillnad från den nya OLED Flex är detta en platt version som inte kan böjas – i gengäld blir den förmodligen lite trevligare prissatt!

Läs också IFA 2022: LG lanserar flexibel OLED-skärm LG: s nya OLED-skärm är skräddarsydd för gaming - och kan växla mellan böjd och platt med en knapptryckning.
LG OLED Flex Lifestyle 1536x940 1

OLED-skärm för spel

48GQ900 har mycket gemensamt med de traditionella TV-skärmarna från LG och använder en 48-tums OLED-panel med 4K-upplösning (3840 x 2160). Samtidigt har den fått ett antal spelspecifika modifieringar som ska göra den extra lämplig för både konsol- och PC-spelare.

Dessa inkluderar Dynamic Action Sync-funktionen som minskar input lag, samt olika bildlägen med bland annat FPS-räknare och ett hårkors som ger användare ett sikte i spel som inte erbjuder detta. Adaptiv synkronisering för PC hanteras av AMD FreeSync Premium och Nvidia G-Sync. För spelkonsoler synkroniseras bilden med HDMI VRR.

mnt ultragear 48gq900 10 gamer centric design desktop
LG UltraGear 48GQ900 är skräddarsydd för PC- och konsolspel. (Foto: LG)

OLED-skärmen har en mycket låg responstid på 1 millisekund (GTG) och har ett antireflexfilter som är betydligt mattare än TV-varianten.  Uppdateringsfrekvensen är 120 Hz, eller högst 138 Hz med överklockning. Med 10-bitars färgdjup per pixel visar skärmen 1,07 miljarder färger och täcker 99 procent av DCI-P3-färgrummet.

LG är störst i världen på OLED och efterfrågan på större bildskärmar ökar. Vi vill introducera en stor gamingskärm med alla fördelar OLED-tekniken erbjuder, riktigt snabb responstid och hög kontrast. UltraGear 48GQ900 förhöjer alla typer av spelupplevelser för den som gillar större skärmar, inte bara genom LG:s teknik men också tack vare AMD FreeSync- och G-Sync-stöd, säger Christian Emmertz, IT-produktspecialist på LG Nordic.

På ljudsidan har UltraGear 48GQ900 stereohögtalare och 2 x 20 watt uteffekt, samt mikrofon- och hörlursutgång som stöder DTS Headphone:X. De som vill använda externt ljudsystem kan ansluta till detta med den optiska SPDIF-utgången.

Pris och tillgänglighet

LG UltraGear 48GQ900 finns nu i svenska butiker till ett rekommenderat pris på 17 990 kronor.

Tekniska specifikationer:

Storlek 47,53 tum (120,7 cm)
Upplösning 4K UHD 3 840 x 2 160 px
Uppdateringsfrekvens 120 Hz (138 Hz överklockning)
Bildförhållande 16:9
Paneltyp OLED
Ljusstyrka (typisk) 330 cd/m²
Kontrast (typisk) 1 500 000:1
Färgdjup 10 bitar per pixel (1,07 miljarder färger)
Färgmättnad (typisk) 99 % DCI-P3
HDR HDR10
Svarstid 0,1 ms (grå till grå)
Adaptiv Synkronisering AMD FreeSync Premium
HDMI VRR
Nvidia G-Sync Compatible
Bildanslutningar 1 x DisplayPort 1.4
3 x HDMI 2.1
Gaming-funktioner Dynamic Action Sync
Black Stabilizer
Hårkors
FPS-räknare
Hörlursutgång Ja, 3.5 mm (DTS Headphone:X)
Högtalare 2 x 20 watt
Ljudutgång SPDIF (Optisk)
VESA-fäste 300 x 200 mm
Fjärrkontroll Ja

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
blank
Google säger adjö till spelströmning Den 18 januari 2023 stängs Googles molnbaserade speltjänst Användare får tillbaka sina pengar.
Logitech G Cloud är en konsol för alla spel Spela dina spel från molnet - på vilken molntjänst du vill. Logitechs nya handhållna konsol försöker täcka dem alla.
Självformande proppar från Logitech Individuellt formgjutna öronproppar har hittills varit reserverat för professionella musiker. Logitech har hittat en lösning som verkar genial.
Berlin: Logitech vill vara kreatörernas bästa vän Logitech avslöjar en stor satsning på den kreativa och lekfulla publiken. Vi är på Logi Play i Berlin.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
LG växlar upp med ny OLED-spelskärm Ny häftig gaming-skärm äntligen klar för Norden.
Följ Ljud & Bild