TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sony är i Zonen

Sony debuterar med speltillbehör under namnet Inzone. Inledningsvis med tre headset och två bildskärmar.

forfatter
Publicerad 2022-06-28 - 23:01

Sony är känd som en hi-fi- och TV-tillverkare.  Och naturligtvis gör de också PlayStation. Men nu vill den japanska elektronikjätten också ha en del av kakan för speltillbehörs-marknaden.

Inzone är ett nytt speltillbehörsmärke från Sony. Inledningsvis består urvalet av två spelmonitorer och tre spelheadset. Allt med tekniska data (och priser) i den övre änden.

20 PX color with DCIP3 95� Large
Inzone M9. (Foto: Sony)

Den nya Inzone M9-spelskärmen erbjuder HDR- och 4K-upplösning. Skärmen har Full Array Local Dimming för att säkerställa djupare svarta. Uppdateringsfrekvensen är 144 Hz.

För snabba spel där hastigheten betyder mer än avläsningen finns det Inzone M3 som har 240 Hz uppdateringsfrekvens men bara Full HD-upplösning.

Båda skärmarna är 27 tum.

Läs också Vi har testat PlayStation 5! Sonys fullmatade spelkonsol har blixtrande prestanda och knivskarp grafik – skräddarsydd för nästa generation avancerade spel.

Toppmodellen bland spelheadset är den trådlösa Inzone H9 med 32 timmars batteritid och ANC. Inzone H7 har 40 timmars batteritid. Nybörjarmodellen är Inzone H3, som är trådbunden.

Naturligtvis har de virtuellt 7.1 surroundljud. Sony lovar att spelaren kan höra fotsteg och rörelser exakt. Med smartphone-appen ”360 Spatial Sound Personalizer” kan du anpassa det rumsliga ljudet till din öronform.

Brusreducering och Ambient Sound Mode

Inzone H9 har aktiv brusreducering för att hålla ute störande ljud. För att ytterligare förbättra spelupplevelsen har Sony införlivat samma Dual Noise Sensor-teknik som används i hi-fi-toppmodellen WH-1000 XM5.

GH H mk standard 002 Large
Inzone H9. (Foto: Sony)

Sonys nya spelprodukter är naturligtvis anpassade för deras egna PlayStation 5-konsol, M9- och M3-skärmarna använder Auto HDR Tone Mapping för att automatiskt känna igen skärmen under installationen. Och skärmarna växlar automatiskt till Cinema Mode när du tittar på filmer på PlayStation 5 och Game Mode när du spelar spel.

H9- och H7-headseten åtföljs av indikation på skärmen, så att spelare enkelt kan justera inställningarna på sina headset.

Priser och tillgänglighet

Inzone M9 kommer i sommar och kommer att kosta 14 000 kr.
Inzone M3 kommer i vinter. Priset är okänt.
Inzone H9: 3 500 kr.
Inzone H7: 2 700 kr.
Inzone H3: 1 300 kr.

Headset-modellerna kan köpas från juli.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Samsungs ultrahäftiga gaming-skärm kommer snart till Norden Den böjda 55-tummaren Odyssey Ark kan förbeställas i slutet av augusti – nu vet vi vad den kostar!
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend