Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Sony är i Zonen

Sony debuterar med speltillbehör under namnet Inzone. Inledningsvis med tre headset och två bildskärmar.

Av / 2022-06-28 - 23:01
Sony är i Zonen

Sony är känd som en hi-fi- och TV-tillverkare.  Och naturligtvis gör de också PlayStation. Men nu vill den japanska elektronikjätten också ha en del av kakan för speltillbehörs-marknaden.

Inzone är ett nytt speltillbehörsmärke från Sony. Inledningsvis består urvalet av två spelmonitorer och tre spelheadset. Allt med tekniska data (och priser) i den övre änden.

20 PX color with DCIP3 95� Large
Inzone M9. (Foto: Sony)

Den nya Inzone M9-spelskärmen erbjuder HDR- och 4K-upplösning. Skärmen har Full Array Local Dimming för att säkerställa djupare svarta. Uppdateringsfrekvensen är 144 Hz.

För snabba spel där hastigheten betyder mer än avläsningen finns det Inzone M3 som har 240 Hz uppdateringsfrekvens men bara Full HD-upplösning.

Båda skärmarna är 27 tum.

Läs också Vi har testat PlayStation 5! Sonys fullmatade spelkonsol har blixtrande prestanda och knivskarp grafik – skräddarsydd för nästa generation avancerade spel.

Toppmodellen bland spelheadset är den trådlösa Inzone H9 med 32 timmars batteritid och ANC. Inzone H7 har 40 timmars batteritid. Nybörjarmodellen är Inzone H3, som är trådbunden.

Naturligtvis har de virtuellt 7.1 surroundljud. Sony lovar att spelaren kan höra fotsteg och rörelser exakt. Med smartphone-appen ”360 Spatial Sound Personalizer” kan du anpassa det rumsliga ljudet till din öronform.

Brusreducering och Ambient Sound Mode

Inzone H9 har aktiv brusreducering för att hålla ute störande ljud. För att ytterligare förbättra spelupplevelsen har Sony införlivat samma Dual Noise Sensor-teknik som används i hi-fi-toppmodellen WH-1000 XM5.

GH H mk standard 002 Large
Inzone H9. (Foto: Sony)

Sonys nya spelprodukter är naturligtvis anpassade för deras egna PlayStation 5-konsol, M9- och M3-skärmarna använder Auto HDR Tone Mapping för att automatiskt känna igen skärmen under installationen. Och skärmarna växlar automatiskt till Cinema Mode när du tittar på filmer på PlayStation 5 och Game Mode när du spelar spel.

H9- och H7-headseten åtföljs av indikation på skärmen, så att spelare enkelt kan justera inställningarna på sina headset.

Priser och tillgänglighet

Inzone M9 kommer i sommar och kommer att kosta 14 000 kr.
Inzone M3 kommer i vinter. Priset är okänt.
Inzone H9: 3 500 kr.
Inzone H7: 2 700 kr.
Inzone H3: 1 300 kr.

Headset-modellerna kan köpas från juli.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

IKEA: Gatustil för gamers

Razers nya samarbete tar kunderna med byxorna nere

Flaggskepp för spel från LG

Så här blir PS5 Pro

Streaming och teamchatt med färger

PS5-uppdatering rullas ut nu

Spela PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games måste hosta upp

Ljud & Bild
Rulla till toppen