Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung Odyssey Neo G9: Gaming-monitor med MiniLED

Kan vi få fresta med en 49” välvd gaming-monitor i 32:9 format?

Av / 2021-07-28 - 11:00
Samsung Odyssey Neo G9: Gaming-monitor med MiniLED

Samsungs populära Odyssey-serie med gaming-monitorer får nu en rejäl uppgradering, i form av den nya välvda Odyssey Neo G9 (modellnamn: G95NA). Den har bland annat fått det nya MiniLED-lyset på insidan, och lovar förstklassig prestanda för ivriga spelare.

Det har skrivits om, Odyssey Neo G9 tidigare men nu är den äntligen klar för butikshyllorna. Den ska vara tillgänglig från 9 augusti värden över, men kan förhandsbeställas från idag, torsdag 29 juli.

Odyssey Neo G9_Lifestyle_2 Odyssey Neo G9_Lifestyle_1
<
>
Odyssey Neo G9 kommer vara tillgänglig för förhandsbeställning från idag, torsdag 29 juli. (Foto: Samsung)

 

MiniLED med 2048 dimzoner

Odyssey Neo G9 anväder Samsungs nya MiniLED-tekniken (Quantum Matrix), som vi redan känner till från tv-skärmar som QN95A. PC-skärmen har så många som 2048 dimzoner och upp till 2000 nits ljusstyrka, vilket borde ge en grym kontrast för både spel och tv-tittande. På anslutningsfronten erbjuder den bland annat HDMI2.1, VRR (variabel uppdateringsfrekvens) och inte minst kompatibilitet med NVIDIA G-SYNC-kompatibilitet och AMD FreeSync Premium Pro, som säkerställer en sömlös spelupplevelse. Odyssey Neo G9 har också så kallat infinity skärmbelysningssystem på baksidan. Den kan visa 52 färger och har fem olika alternativ för ljuseffekter.

Läs också Samsungs nya ”OLED-dödare” imponerar Samsungs 4K-toppmodell har blivit rejält uppgraderad i år: den nya MiniLED-bakbelysningen ger en fenomenal kontrast!

Samsung Odyssey Neo Q9, specifikationer

Pris och tillgänglighet

Samsung Odyssey Neo G9 med Quantum Mini LED kommer vara tillgänglig för förhandsbeställning från 29 juli och vara tillgänglig globalt före 9 augusti. Rekommenderat pris är 22 199 kronor.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

IKEA: Gatustil för gamers

Razers nya samarbete tar kunderna med byxorna nere

Flaggskepp för spel från LG

Så här blir PS5 Pro

Streaming och teamchatt med färger

PS5-uppdatering rullas ut nu

Rulla till toppen