Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Samsung Odyssey Neo G9: Gaming-monitor med MiniLED

Kan vi få fresta med en 49” välvd gaming-monitor i 32:9 format?

Samsungs populära Odyssey-serie med gaming-monitorer får nu en rejäl uppgradering, i form av den nya välvda Odyssey Neo G9 (modellnamn: G95NA). Den har bland annat fått det nya MiniLED-lyset på insidan, och lovar förstklassig prestanda för ivriga spelare.

Det har skrivits om, Odyssey Neo G9 tidigare men nu är den äntligen klar för butikshyllorna. Den ska vara tillgänglig från 9 augusti värden över, men kan förhandsbeställas från idag, torsdag 29 juli.

Odyssey Neo G9_Lifestyle_2 Odyssey Neo G9_Lifestyle_1
<
>
Odyssey Neo G9 kommer vara tillgänglig för förhandsbeställning från idag, torsdag 29 juli. (Foto: Samsung)

 

MiniLED med 2048 dimzoner

Odyssey Neo G9 anväder Samsungs nya MiniLED-tekniken (Quantum Matrix), som vi redan känner till från tv-skärmar som QN95A. PC-skärmen har så många som 2048 dimzoner och upp till 2000 nits ljusstyrka, vilket borde ge en grym kontrast för både spel och tv-tittande. På anslutningsfronten erbjuder den bland annat HDMI2.1, VRR (variabel uppdateringsfrekvens) och inte minst kompatibilitet med NVIDIA G-SYNC-kompatibilitet och AMD FreeSync Premium Pro, som säkerställer en sömlös spelupplevelse. Odyssey Neo G9 har också så kallat infinity skärmbelysningssystem på baksidan. Den kan visa 52 färger och har fem olika alternativ för ljuseffekter.

Samsungs nya ”OLED-dödare” imponerar Samsungs 4K-toppmodell har blivit rejält uppgraderad i år: den nya MiniLED-bakbelysningen ger en fenomenal kontrast!

Samsung Odyssey Neo Q9, specifikationer

Annons

Pris och tillgänglighet

Samsung Odyssey Neo G9 med Quantum Mini LED kommer vara tillgänglig för förhandsbeställning från 29 juli och vara tillgänglig globalt före 9 augusti. Rekommenderat pris är 22 199 kronor.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.