TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung Odyssey Neo G9: Gaming-monitor med MiniLED

Kan vi få fresta med en 49” välvd gaming-monitor i 32:9 format?

forfatter
Publicerad 2021-07-28 - 11:00

Samsungs populära Odyssey-serie med gaming-monitorer får nu en rejäl uppgradering, i form av den nya välvda Odyssey Neo G9 (modellnamn: G95NA). Den har bland annat fått det nya MiniLED-lyset på insidan, och lovar förstklassig prestanda för ivriga spelare.

Det har skrivits om, Odyssey Neo G9 tidigare men nu är den äntligen klar för butikshyllorna. Den ska vara tillgänglig från 9 augusti värden över, men kan förhandsbeställas från idag, torsdag 29 juli.

Odyssey Neo G9_Lifestyle_2 Odyssey Neo G9_Lifestyle_1
<
>
Odyssey Neo G9 kommer vara tillgänglig för förhandsbeställning från idag, torsdag 29 juli. (Foto: Samsung)

 

MiniLED med 2048 dimzoner

Odyssey Neo G9 anväder Samsungs nya MiniLED-tekniken (Quantum Matrix), som vi redan känner till från tv-skärmar som QN95A. PC-skärmen har så många som 2048 dimzoner och upp till 2000 nits ljusstyrka, vilket borde ge en grym kontrast för både spel och tv-tittande. På anslutningsfronten erbjuder den bland annat HDMI2.1, VRR (variabel uppdateringsfrekvens) och inte minst kompatibilitet med NVIDIA G-SYNC-kompatibilitet och AMD FreeSync Premium Pro, som säkerställer en sömlös spelupplevelse. Odyssey Neo G9 har också så kallat infinity skärmbelysningssystem på baksidan. Den kan visa 52 färger och har fem olika alternativ för ljuseffekter.

Läs också Samsungs nya ”OLED-dödare” imponerar Samsungs 4K-toppmodell har blivit rejält uppgraderad i år: den nya MiniLED-bakbelysningen ger en fenomenal kontrast!

Samsung Odyssey Neo Q9, specifikationer

Pris och tillgänglighet

Samsung Odyssey Neo G9 med Quantum Mini LED kommer vara tillgänglig för förhandsbeställning från 29 juli och vara tillgänglig globalt före 9 augusti. Rekommenderat pris är 22 199 kronor.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Samsungs ultrahäftiga gaming-skärm kommer snart till Norden Den böjda 55-tummaren Odyssey Ark kan förbeställas i slutet av augusti – nu vet vi vad den kostar!
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend