TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny Nintendo Switch får OLED-skärm

8 oktober kommer Nintendo Switch (OLED Model).

forfatter
Publicerad 2021-07-07 - 11:10

Den trogna handhållna spelkonsolen Nintendo Switch får äntligen en efterträdare. Den nya modellen får en större 7-tums skärm, den här gången med OLED-teknik för mycket bättre kontrast och svärta, samt ”fantastiskt levande färger”.

Läs också Här är Xbox Series X! Microsofts nya spelkonsol har snygg grafik och häftig spelkänsla – som gjord för att avnjutas på en stor och skarp TV-skärm.

Nintendo Switch (OLED Model) ska göra det enklare att spela i bordsläge eftersom konsolens vinkel nu kan justeras. Den nya modellen får också en helt ny dockningsstation som dessutom har ethernet (LAN) inbyggt för att ge stabil internetuppkoppling. Interna lagringskapaciteten har ökat till 64 GB och högtalarna har uppgraderats för att ge bättre ljud.

Nintendo Switch OLED(3)
Nya Nintendo Switch har förbättrat bordsläge, med en möjlighet att vinkla OLED-skärmen. Foto: Nintendo

Precis som tidigare kan Nintendo Switch spelas hopmonterad, eller så kan man ta loss Joy-Con-kontrollerna på sidorna, plugga in konsolen i dockningsstationen som är ansluten till TV:n och spela som på en stationär spelkonsol.

Läs också Vi har testat PlayStation 5! Sonys fullmatade spelkonsol har blixtrande prestanda och knivskarp grafik – skräddarsydd för nästa generation avancerade spel.

Nintendo Switch (OLED Model) släpps den 8:e oktober, samma dag som spelet Metroid Dread. Bärväska och skärmskydd kan köpas som tillbehör vid lanseringen.

Nintendo Switch (OLED Model) har tre olika spellägen:

TV-läge: Placera Nintendo Switch (OLED Model) i dockan och spela hela Nintendo Switch-spelbiblioteket på TV:n. Du kan också spela på internet via ethernet-kabel.

Bordsläge: Ta med dig konsolen vart som helst och spela med andra med de två Joy-Con-kontrollerna. Nytt för Nintendo Switch (OLED Model) är att vinkeln kan justeras så att det är smidigare att spela.

Handhållet läge: Spela var som helst och se spelet på den inbyggda 7-tums OLED-skärmen. Du kan spela med andra online, även i handhållet läge.

Alla äldre Joy-Con-kontroller är kompatibla med den nya modellen. Detsamma gäller befintliga spel.

 

Nintendo Switch OLED(4)
Foto: Nintendo

Konsolen finns i svart/vit, svart/neonröd och -blå.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Samsungs ultrahäftiga gaming-skärm kommer snart till Norden Den böjda 55-tummaren Odyssey Ark kan förbeställas i slutet av augusti – nu vet vi vad den kostar!
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend