Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Ny Nintendo Switch får OLED-skärm

8 oktober kommer Nintendo Switch (OLED Model).

Den trogna handhållna spelkonsolen Nintendo Switch får äntligen en efterträdare. Den nya modellen får en större 7-tums skärm, den här gången med OLED-teknik för mycket bättre kontrast och svärta, samt ”fantastiskt levande färger”.

Här är Xbox Series X! Microsofts nya spelkonsol har snygg grafik och häftig spelkänsla – som gjord för att avnjutas på en stor och skarp TV-skärm.

Nintendo Switch (OLED Model) ska göra det enklare att spela i bordsläge eftersom konsolens vinkel nu kan justeras. Den nya modellen får också en helt ny dockningsstation som dessutom har ethernet (LAN) inbyggt för att ge stabil internetuppkoppling. Interna lagringskapaciteten har ökat till 64 GB och högtalarna har uppgraderats för att ge bättre ljud.

Nintendo Switch OLED(3)

Nya Nintendo Switch har förbättrat bordsläge, med en möjlighet att vinkla OLED-skärmen. Foto: Nintendo

Precis som tidigare kan Nintendo Switch spelas hopmonterad, eller så kan man ta loss Joy-Con-kontrollerna på sidorna, plugga in konsolen i dockningsstationen som är ansluten till TV:n och spela som på en stationär spelkonsol.

Nintendo Switch (OLED Model) släpps den 8:e oktober, samma dag som spelet Metroid Dread. Bärväska och skärmskydd kan köpas som tillbehör vid lanseringen.

Annons

Nintendo Switch (OLED Model) har tre olika spellägen:

TV-läge: Placera Nintendo Switch (OLED Model) i dockan och spela hela Nintendo Switch-spelbiblioteket på TV:n. Du kan också spela på internet via ethernet-kabel.

Bordsläge: Ta med dig konsolen vart som helst och spela med andra med de två Joy-Con-kontrollerna. Nytt för Nintendo Switch (OLED Model) är att vinkeln kan justeras så att det är smidigare att spela.

Handhållet läge: Spela var som helst och se spelet på den inbyggda 7-tums OLED-skärmen. Du kan spela med andra online, även i handhållet läge.

Alla äldre Joy-Con-kontroller är kompatibla med den nya modellen. Detsamma gäller befintliga spel.

 

Annons
Nintendo Switch OLED(4)

Foto: Nintendo

Konsolen finns i svart/vit, svart/neonröd och -blå.

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

8 oktober kommer Nintendo Switch (OLED Model).

8 oktober kommer Nintendo Switch (OLED Model).

8 oktober kommer Nintendo Switch (OLED Model).

8 oktober kommer Nintendo Switch (OLED Model).

8 oktober kommer Nintendo Switch (OLED Model).

8 oktober kommer Nintendo Switch (OLED Model).

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

8 oktober kommer Nintendo Switch (OLED Model).

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.