Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 11Delta

Nyhet

Ny Nintendo Switch får OLED-skärm

8 oktober kommer Nintendo Switch (OLED Model).

Skrivet av / 2021-07-07 - 11:10
Ny Nintendo Switch får OLED-skärm

Den trogna handhållna spelkonsolen Nintendo Switch får äntligen en efterträdare. Den nya modellen får en större 7-tums skärm, den här gången med OLED-teknik för mycket bättre kontrast och svärta, samt ”fantastiskt levande färger”.

Läs också Här är Xbox Series X! Microsofts nya spelkonsol har snygg grafik och häftig spelkänsla – som gjord för att avnjutas på en stor och skarp TV-skärm.

Nintendo Switch (OLED Model) ska göra det enklare att spela i bordsläge eftersom konsolens vinkel nu kan justeras. Den nya modellen får också en helt ny dockningsstation som dessutom har ethernet (LAN) inbyggt för att ge stabil internetuppkoppling. Interna lagringskapaciteten har ökat till 64 GB och högtalarna har uppgraderats för att ge bättre ljud.

Nintendo Switch OLED(3)
Nya Nintendo Switch har förbättrat bordsläge, med en möjlighet att vinkla OLED-skärmen. Foto: Nintendo

Precis som tidigare kan Nintendo Switch spelas hopmonterad, eller så kan man ta loss Joy-Con-kontrollerna på sidorna, plugga in konsolen i dockningsstationen som är ansluten till TV:n och spela som på en stationär spelkonsol.

Läs också Vi har testat PlayStation 5! Sonys fullmatade spelkonsol har blixtrande prestanda och knivskarp grafik – skräddarsydd för nästa generation avancerade spel.

Nintendo Switch (OLED Model) släpps den 8:e oktober, samma dag som spelet Metroid Dread. Bärväska och skärmskydd kan köpas som tillbehör vid lanseringen.

Nintendo Switch (OLED Model) har tre olika spellägen:

TV-läge: Placera Nintendo Switch (OLED Model) i dockan och spela hela Nintendo Switch-spelbiblioteket på TV:n. Du kan också spela på internet via ethernet-kabel.

Bordsläge: Ta med dig konsolen vart som helst och spela med andra med de två Joy-Con-kontrollerna. Nytt för Nintendo Switch (OLED Model) är att vinkeln kan justeras så att det är smidigare att spela.

Handhållet läge: Spela var som helst och se spelet på den inbyggda 7-tums OLED-skärmen. Du kan spela med andra online, även i handhållet läge.

Alla äldre Joy-Con-kontroller är kompatibla med den nya modellen. Detsamma gäller befintliga spel.

 

Nintendo Switch OLED(4)
Foto: Nintendo

Konsolen finns i svart/vit, svart/neonröd och -blå.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

GTA 6: Se den första officiella trailern!

Spel på Youtube

Netflix släpper GTA The Trilogy

Dolce&Gabbana designar gaming

Ny Steam Deck med OLED

Arkadmaskiner för spelrummet

Spelarens favoriter

Gamingheadset med Turtle Power

Microsoft får grönt ljus

Nytt Atari 2600-spel!

Spelpropparna med den längsta batteritiden

Bildskärmar för alla ändamål

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen