Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nintendo stänger sin 3DS och Wii U eShop i natt

Sista chansen att köpa och ladda ner spel till de handhållna konsollerna.

Av / 2023-03-27 - 16:23
Nintendo stänger sin 3DS och Wii U eShop i natt

Nintendo varnade redan förra året spelare för att de skulle stänga affären för Wii U och Nintendo 3DS. Men nu händer det verkligen, så det är sista chansen att köpa det där spelet du haft ögonen på. Eller ladda ner demos på spel du är sugen på.

Det är runt 1000 (!) spel som bara funnits för nedladdning som försvinner, bland dem Dr. Luigi, Pokémon Rumble U, Pushmo och Pokémon Picross.

Nintendo uppmanar också alla spelare att göra slut på eventuella innestående pengar på kontot. Har man länkat sitt Nintendo Network ID med Nintendo-kontot kan man använda krediten för att handla Nintendo Switch-spel även i fortsättningen.

Däremot lugnar Nintendo spelarna med att det även i fortsättningen kommer vara möjligt att ladda ner köpta spel igen, ta emot uppdateringar och använda tjänsten för onlinespel. Det är bara själva shoppen som stänger. De övriga tjänsterna säger sig Nintendo inte ha några planer på att stänga ”inom överskådlig framtid”.

Tar du detta tillfälle att lägga ner spelandet på plattformarna bjuder Nintendo på en webbsajt där du kan bli lite nostalgisk över dina spelframgångar.

Nintendo säger att eShop stänger klockan 20 amerikansk östkusttid, det vill säga klockan 01 i natt skandinavisk sommartid.

Läs också:

Ny Nintendo Switch får OLED-skärm

8 oktober kommer Nintendo Switch (OLED Model).

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Så här blir PS5 Pro

Streaming och teamchatt med färger

PS5-uppdatering rullas ut nu

Spela PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

Skärmarna ska vara stora och datorerna smarta

MSI slår klorna i handhållet spelande

HP och OMEN avslöjar framtiden för datorer och spelutrustning

Fler Samsung OLED-spelskärmar

Toppsäljande Steam-spelen 2023

0
Rulla till toppen