Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mobilversioner av de klassiska GTA-spelen från Netflix

I december kommer upputsade versioner av Grand Theft Auto för iPhone och Android-mobiler.

Skrivet av / 2023-11-30 - 12:36
Mobilversioner av de klassiska GTA-spelen från Netflix

Få spel har blivit sådana klassiker som Grand Theft Auto-serien som hade premiär på 90-talet. I dag är de närmast ett popkulturellt fenomen där även de som aldrig spelat det har en uppfattning om vad det är. Spelen var revolutionerande med sin öppna värld och uppdrag, snarare än den snitslade bana som tidigare var vanligast.

Skärmdump: App Store

Nu kommer tre av spelen i en upputsad version till mobila plattformar. Det i sig är inte konstigt, men mer udda är att det är Netflix som ligger bakom lanseringen. Det handlar om Grand Theft Auto III från 2001 som ursprungligen var för PS2 och Xbox (samt datorer), Grand Theft Auto: Vice City, som kom 2002 (för samma plattformar), samt Grand Theft Auto: San Andreas från 2004 som även släpptes för PS3 och Xbox 360.

Från och med nu kan man förregistrera sig för att spela Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, ett trepack med alla spelen. Apparna finns på App Store, Google Play och i Netflix mobilapp. De ska ha ny modernare grafik och en bättre styrning än originalspelen.

IMG_1160 IMG_1158 IMG_1157 IMG_1156 IMG_1159
<
>
Skärmdump: App Store

Det ska sägas att speltrilogin släpptes 2021 av en annan studio än Rockstar, som låg bakom originalen. Man kan idag spela den på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows och Switch. Och kritiken har inte varit nådig med kommentarer som ”att kalla den för definitiv utgåva är ett skämt”.

Läs också:

Den bärbara spelkonsollen Steam Deck får OLED-skärm

Uppdaterad modell med större skärm, bättre batteritid och snabbare wifi

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

Skärmarna ska vara stora och datorerna smarta

MSI slår klorna i handhållet spelande

HP och OMEN avslöjar framtiden för datorer och spelutrustning

Fler Samsung OLED-spelskärmar

Toppsäljande Steam-spelen 2023

5 julklappsidéer till spelaren

Nytt highend spelheadset

GTA 6: Se den första officiella trailern!

Spel på Youtube

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen