Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 09Delta

Nyhet

Den bärbara spelkonsollen Steam Deck får OLED-skärm

Uppdaterad modell med större skärm, bättre batteritid och snabbare wifi

Skrivet av / 2023-11-13 - 16:01
Den bärbara spelkonsollen Steam Deck får OLED-skärm

Handhållna spelkonsoller som i själva verket är små datorer blir alltmer populära och först ut var Steam Deck. Som namnet antyder ansluter den spelbutiken Steam där det finns mängder av speltitlar. Men nu får den konkurrents från bland annat Asus ROG Ally och Lenovo Legion Go.

Läs också Asus får Steam Deck att se ut som en dinosaurie Handhållna speldatorer tar ett kvantsprång med Asus ROG Ally, som krossar konkurrensen och tar drömmen om seriöst mobilt spelande till nya höjder!

Valve släpper därför nu en uppdaterad version där det mest uppenbara är att den har fått en ny, större och bättre skärm. Den gamla 7-tums LCD-skärmen har bytts ut mot en 7,4-tums OLED-skärm och får därmed bättre svartnivå och kontrast. Dessutom gör det att den kan stöda HDR-innehåll. Skärmen har en ljusstyrka på hela 1000 nit och uppdateringsfrekvensen är ökad till 90 hertz.

Foto: Valve

Men även på insidan har det hänt saker. Det gamla 40 Wh-batteriet har bytts till ett 50 Wh-batteri, vilket innebär att batteritiden har ökat med hela 30–50 procent. Steam Deck har även uppgraderad trådlös uppkoppling och stöder nu Wi-Fi 6E, vilket kan ge upp till tre gånger snabbare nedladdningar av spel.

Läs också Lenovos bärbara spelkonsoll Kombinerar det bästa från Steam Deck och Nintendo Switch samtidigt som den kör Windows.

Konsollen använder nu standardskruvar vilket ska göra den lättare att reparera. Pekskärmen ska även reagera snabbare och ha bättre kvalitet. Andra förbättringar är bättre kylning och 30 gram lägre vikt.

Foto: Valve

Pris och tillgänglighet

Steam Deck OLED kommer den 16 november och kostar 569 Euro

Läs mer på Steamdeck.com

 

Läs också:

Steam Deck (64 GB eMMC)

Den gör mig galen – men jag kan inte lägga ifrån mig den!

Steam Deck vill slå ett slag för seriöst handhållet spelande. Och det betyder massor av prestanda, frustrerande fel och onekligen stor potential.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

GTA 6: Se den första officiella trailern!

Spel på Youtube

Netflix släpper GTA The Trilogy

Dolce&Gabbana designar gaming

Ny Steam Deck med OLED

Arkadmaskiner för spelrummet

Spelarens favoriter

Gamingheadset med Turtle Power

Microsoft får grönt ljus

Nytt Atari 2600-spel!

Spelpropparna med den längsta batteritiden

Bildskärmar för alla ändamål

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen