Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Specifikationerna för Sony PS5 Pro läckta på nätet

Den hemliga konsollen är inte bara på riktigt, nu vet vi hur snabb den kommer bli.

Av / 2024-03-21 - 08:00
Specifikationerna för Sony PS5 Pro läckta på nätet

Det händer verkligen saker med Playstation. Först fick vi den uppdaterade Playstation 5 Slim med en mindre formfaktor men inga andra större nyheter. Men ryktena har gått om att det ska vara en trimmad version på gång också. Sony har som vanligt varken bekräftat eller förnekat ryktet. Men nu har det läckt ut specifikationer som ingen hittills har kunnat avfärda. Det ser ut som att PS5 Pro är verklig.

Det började med att kanalen Moore’s Law Is Dead i helgen publicerade en video med foton av dokumentation. Insider Gaming granskade fakta och höll med om att det föreföll korrekt. De publicerade sedan en till artikel med fler detaljer.

Den största uppgraderingen i den nya modellen är att processorn har fått en ”high cpu frequencey mode”, en inte helt ovanlig finess i datorprocessorer. Även om det bara ska röra sig om en 10-procentig ökning så ska det ge en nästan 60-procentig uppsnabbning av ray tracing. Den ska också ha en uppskalningsfunktion ”Playstation spectral super resolution upscaling”, maskinlärnings-arkitektur, samt naturligtvis en AI-accelerator. Det pratas också om kommande stöd för 8K-upplösning.

Läs också PS5-uppdatering rullas ut nu Ljudet i DualSense-kontrollern får lite kärlek i denna mindre uppdatering

I dokumentationen kan man även läsa att det från lanseringsdatumet kommer att finnas en standard Playstation 5 och en Playstation 5 Pro i butikerna. Existerande spel kommer att kunna uppdateras för att dra nytta av den högre prestandan. De ska exempelvis kunna erbjuda högre upplösning, högre bildfrekvens och uppgraderad grafik som ray tracing.

Det rapporteras att Sony inte alls är nöjda med läckan och har startat en undersökning för att hitta källan.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Razers nya samarbete tar kunderna med byxorna nere

Flaggskepp för spel från LG

Så här blir PS5 Pro

Streaming och teamchatt med färger

PS5-uppdatering rullas ut nu

Spela PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

Skärmarna ska vara stora och datorerna smarta

MSI slår klorna i handhållet spelande

HP och OMEN avslöjar framtiden för datorer och spelutrustning

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen