Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Haptisk feedback under bältet

Razer menar att man funnit vägen till att göra hårdvara specifikt för en kvinnlig målgrupp. Och det handlar inte om att tillverka den i en rosa variant.

Av / 2024-04-09 - 06:00
Haptisk feedback under bältet

Vi tittade på datumet på pressmeddelandet. Och sedan, för säkerhets skull, tittade vi en gång till för att vara helt säkra. Men trots att vi är i april så är det bekräftat: Razer ingår samarbete kring utrustning för andra typer av lek än den på skärmen.

Razers nya partner är erfaren inom sitt område. Det handlar om företaget Womanizer, som beskriver sig som ett banbrytande varumärke inom sexuellt välbefinnande. Så vi är inom området utrustning för användning främst under bältet. Och där inriktning på kvinnor inte bara handlar om att göra en rosa version av produkten. Faktum är att versionen som visas i pressmeddelandet är tillverkad i Razers välbekanta svarta och giftgröna färger.

Anledningen till att Womanizer har gått till sängs med gamingspecialisten Razer är företagets Sensa HD Haptics-teknologi. Det vill säga motorisk feedback.

Razer Sensa kan driva ett brett utbud av enheter och släppa lös deras fördjupande förmågor, och tillföra en helt ny dimension till upplevelsen genom känseln. Och det har väckt Womanizers nyfikenhet.

En transformativ upplevelse

Den avancerade haptiska feedbacken och sensoriska algoritmer, som utvecklats med hjälp av Razer Sensa ger enligt pressmeddelandet “en oöverträffad nivå av nedsänkning och precision, som kommer att lyfta produkterna till nya höjder av anpassning och sensoriskt engagemang och ge användarna en verkligt transformativ upplevelse.”

Razer Sensa HD Haptics handlar om oöverträffad haptisk uttrycksförmåga. Tekniken gör det möjligt att skapa nyanserade förnimmelser, där enheten försvinner och beröringsförnimmelser kan levereras som bäst”, säger Eric Vezzoli, Associate Director Haptics på Razer.

Om du tycker att nyheten är upphetsande måste du dock kyla av dig med kallt vatten ett tag till. Den första Womanizer-produkten med Razer-teknologi kommer inte förrän i sommar.

…Men gamingstolen kan du inte köpa

Även om nyheten är osedvanlig är den allvarligt menad, och samarbetet med Womanizer kommer säkerligen att ta Razers produkter dit de aldrig har varit tidigare.

Men om du undrar vad årets aprilskämt var, så hittar du svaret nedan: Gamingstolen Razer Ctulhu! Den kan du inte köpa någonstans. Även om det faktiskt har hänt att Razers prank-produkter har blivit så väl mottagna att de sedan har gått i produktion.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

IKEA: Gatustil för gamers

Razers nya samarbete tar kunderna med byxorna nere

Flaggskepp för spel från LG

Så här blir PS5 Pro

Streaming och teamchatt med färger

PS5-uppdatering rullas ut nu

Spela PS5 i Sonys Afeela-bil

Rulla till toppen