TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

IKEA och Asus i gaming-samarbete

Asus gaming-märke ROG har ingått ett samarbete med möbeljätten IKEA om en komplett serie utrustning för datorspelare.

forfatter
Publicerad 2021-10-16 - 08:07

IKEA har flera generationers erfarenhet av att tillverka möbler och hemtillbehör till priser som de flesta har råd med. Men när det gäller gaming har de förnuftigt nog frågat andra experter om råd. Närmare bestämt gänget på Asus spelmärke, ROG (Republic Of Gamers). Precis som IKEA gjorde med Sonos och Symfonisk-produkterna.

Resultatet är en serie speltillbehör som nu går att köpa i möbelvaruhusen. I kollektionen finns bland annat gaming-stolar, nackkuddar och musmattor.

Man kan köpa allt från musmattor och mugghållare för runt hundralappen till kompletta inredningar med stol, skrivbord och lådor som kan kosta flera tusen kronor om man behöver bekvämligheter som motorstyrd höjnings- och sänkningsfunktion och extra sittkomfort för timslånga spelsessioner. Förutom möblerna innehåller kollektionen även mattor och hålplattor som kan piffa upp gaming-rummet.

”Vi vill att våra produkter ska vara ergonomiska och funktionella så att spelarna kan prestera ännu bättre utan att slita på kroppen – vi vill i princip att de ska bli bättre på sin sport”, säger Jon Karlsson formgivare på IKEA.

 

Gaming-serien är gjord i samarbete med Asus ROG, och du kan köpa allt från mugghållare till kompletta möbler. (Foto: IKEA)

Det nya gaming-sortimentet riktar sig till de som spelar på PC och omfattar sex produktfamiljer: Uppspel, Lånespelare, Matchspel, Gruppspel, Utespelare och Huvudspelare.

Eftersom inte alla världens fler än 2,5 miljarder spelare har samma smak och behov så finns flera av produkterna i serien även in olika storlekar.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Den snabbaste mobilen Asus ROG Phone 6 är stor och dyr. Och den snabbaste mobilen vi har sett.
Galet bra för priset! Shark Gaming 7G15-70TI vinner inga skönhetstävlingar, men den är fylld med bra och prisvärd hårdvara.
Alienware laptop med fantomskärm Om du spelar väldigt, väldigt snabba spel kan 480 Hz-skärmen vara esset i din rockärm.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend