Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IKEA och Asus i gaming-samarbete

Asus gaming-märke ROG har ingått ett samarbete med möbeljätten IKEA om en komplett serie utrustning för datorspelare.

Av / 2021-10-16 - 08:07
IKEA och Asus i gaming-samarbete

IKEA har flera generationers erfarenhet av att tillverka möbler och hemtillbehör till priser som de flesta har råd med. Men när det gäller gaming har de förnuftigt nog frågat andra experter om råd. Närmare bestämt gänget på Asus spelmärke, ROG (Republic Of Gamers). Precis som IKEA gjorde med Sonos och Symfonisk-produkterna.

Resultatet är en serie speltillbehör som nu går att köpa i möbelvaruhusen. I kollektionen finns bland annat gaming-stolar, nackkuddar och musmattor.

Man kan köpa allt från musmattor och mugghållare för runt hundralappen till kompletta inredningar med stol, skrivbord och lådor som kan kosta flera tusen kronor om man behöver bekvämligheter som motorstyrd höjnings- och sänkningsfunktion och extra sittkomfort för timslånga spelsessioner. Förutom möblerna innehåller kollektionen även mattor och hålplattor som kan piffa upp gaming-rummet.

”Vi vill att våra produkter ska vara ergonomiska och funktionella så att spelarna kan prestera ännu bättre utan att slita på kroppen – vi vill i princip att de ska bli bättre på sin sport”, säger Jon Karlsson formgivare på IKEA.

 

Gaming-serien är gjord i samarbete med Asus ROG, och du kan köpa allt från mugghållare till kompletta möbler. (Foto: IKEA)

Det nya gaming-sortimentet riktar sig till de som spelar på PC och omfattar sex produktfamiljer: Uppspel, Lånespelare, Matchspel, Gruppspel, Utespelare och Huvudspelare.

Eftersom inte alla världens fler än 2,5 miljarder spelare har samma smak och behov så finns flera av produkterna i serien även in olika storlekar.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

IKEA: Gatustil för gamers

Razers nya samarbete tar kunderna med byxorna nere

Flaggskepp för spel från LG

Så här blir PS5 Pro

Streaming och teamchatt med färger

PS5-uppdatering rullas ut nu

Rulla till toppen