Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

En ny Xbox med rundad design, inga skivor och planerad lansering nästa år

Kodnamnet "Brooklin" har dykt upp i domstolsdokument.

Skrivet av / 2023-09-19 - 15:50
En ny Xbox med rundad design, inga skivor och planerad lansering nästa år

Microsoft verkar planera uppdateringar av både Xbox Series X och Series S under 2024, åtminstone enligt domstolsdokument från Microsofts pågående stämning mot Federal Trade Commission (FTC) angående förvärvet av Activision Blizzard.

Xbox Series X ’Brooklin’: En frisk fläkt

Ett av de mest iögonfallande avslöjandena är nästa version av Xbox Series X, med kodnamnet ”Brooklin”. Denna nya version kommer att ha en helt ny cylindrisk design och skrotar skivminnet till förmån för mer intern lagring, fördubblat till 2 TB. Priset förväntas förbli oförändrat på 499 USD, vilket motsvarar cirka 5 600 kronor.

(Foto: Microsoft)

Utöver det ökade lagringsutrymmet kommer Brooklin att ha en snabbare trådlös anslutning, mer lagringsutrymme, en uppdaterad kontroller och en mer hållbar design som kommer att minska strömförbrukningen och energiförbrukningen i konsolens standby-läge.

Brooklin kommer enligt uppgift också att få en ny USB-C-port med Power Delivery-stöd och stöd för Wi-Fi 6E och Bluetooth 5.2.

En annan spännande nyhet är den nya Xbox-kontrollen med kodnamnet ”Sebile”. Denna handkontroll kommer att ha ett uppladdningsbart och utbytbart batteri, modulära och mer hållbara tumspakar och knappar som ska vara tystare. Dessutom kommer den att innehålla en accelerometer och direkt molnanslutning.

Läs också Microsoft förvärvar, möjligen, Activision Blizzard Nu är det klart. Nästan. Microsoft får stöd i domstol i USA för sitt köp av Activision Blizzard. Den federala domstolens beslut går emot FTC (Federal Trade Commission) som velat stoppa affären.

Brooklin förväntas lanseras i slutet av oktober 2024, precis i tid för Black Friday och julhandeln.

Uppdateringar av Xbox Series S

Domstolsdokumenten avslöjar också en kommande uppdatering av den billigare och mindre kraftfulla Series S, med kodnamnet ”Ellewood”. Även om designen förblir densamma kommer denna uppdatering att innehålla 1 TB lagringsutrymme, uppdaterade Wi-Fi- och Bluetooth-standarder och den nya Sebile-kontrollen. Priset förblir oförändrat.

Läs också Microsoft har - snart - köpt Blizzard Med förvärvet av Activision Blizzard blir Microsoft världens tredje största speltillverkare.

Den förväntade lanseringen för Ellewood är i slutet av september 2024.

Det är inte bara hårdvaruläckor som Microsoft och Xbox har upplevt idag. Ett antal planerade projekt från Zenimax tyder på att remastrade utgåvor av The Elder Scrolls 4: Oblivion och Fallout 3 är under utveckling, tillsammans med nya Doom- och Dishonored-spel. Xbox-fans har mycket att se fram emot under de kommande åren.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Streaming för gamers

Billigare Asus ROG Ally

Nästa Xbox Series X eventuellt avslöjad

Pro-gamingmus och tangentbord

IFA 2023: Nackhögtalare för spelande

Bärbar gaming för välbärgade

Rulla till toppen