Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Microsoft ett steg närmare att köpa Activision Blizzard

Nu är det klart. Nästan. Microsoft får stöd i domstol i USA för sitt köp av Activision Blizzard. Den federala domstolens beslut går emot FTC (Federal Trade Commission) som velat stoppa affären.

Skrivet av / 2023-07-13 - 15:00
Microsoft ett steg närmare att köpa Activision Blizzard

Den amerikanska handelsmyndigheten menar att förvärvet skulle göra Microsoft för dominant på spelmarknaden, och ville av den anledningen granska affären i en rättegång i augusti, men domstolen tyckte inte att FTC visat hur affären skulle orsaka allvarlig skada, skriver SvD Näringsliv.

En av de största affärerna någonsin

Förvärvet handlar bland annat om Activision Blizzards mycket populära spelserie ”Call of duty”. Både Microsoft och Activision Blizzard har sagt att spelet även efter det att affären genomförs kommer att vara tillgängligt även för konkurrerande Sony Playstation.

Förvärvet kommer kosta Microsoft cirka 69 miljarder dollar, motsvarande 800 miljarder svenska kronor, vilket innebär att det blir ett av de största företagsköpen någonsin, om det blir av.

Microsofts planerade köpdatum är 18 juli. FTC har ännu inte meddelat om de kommer överklaga beslutet.

EU-kommissionen sade OK till affären i maj, men ännu saknas klartecken från Storbritannien.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Böjd 27-tums gamingskärm

Streaming för gamers

Billigare Asus ROG Ally

Nästa Xbox Series X eventuellt avslöjad

Pro-gamingmus och tangentbord

IFA 2023: Nackhögtalare för spelande

Rulla till toppen