Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Computex 2023: Gaming i Mercedes AMG-klassen

Taiwanesiska MSI har slagit sig ihop med tyska Mercedes för att bygga den ultimata racing-laptopen.

Av / 2023-06-02 - 15:25
Computex 2023: Gaming i Mercedes AMG-klassen

När det gäller datorer och spel är Computex stället som gäller! Det är nämligen här de allra största nyheterna presenteras. L&B Home har rest hela vägen till Taipei i Taiwan för att se och uppleva nyheterna på bortaplan.

I MSI:s monter var något av det första som mötte oss faktiskt en maskin i tysk design!

MSI Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport är resultatet av ett nytt samarbete mellan taiwanesiska MSI och tyska Mercedes-AMG. Den bärbara maskinen, som endast tillverkas i en begränsad upplaga, har ett chassi av magnesium-aluminiumlegering i en matt grått. Symbolspråket är så tydligt att även bilanalfabeter kommer känna igen det.

Mercedes AMG ansvarar för designen, medan själva motorn är utvecklad av MSI. Här är det frågan om en kombination av en Intel Core i9-prosessor och ett Nvidia RTX 40-grafikkort. Skärmen har en ovanligt hög upplösning för gaming, med en 4K OLED i 16:10 format.

2 1 4 3
<
>
Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

 

En annan nyhet var MSI Raider GE78HX, som är utrustad med en så kallad Smart Touchpad, som är osynligt infälld i chassit och kan ändra storlek. På andra osynliga pekplattor är det ofta svårt att ta reda på var man ska högerklicka, men här löstes det på ett smart sätt med en markering på ytan. Dessutom gav den haptiska feedbacken med ett piezoelement en naturlig klickkänsla, även om själva metallytan inte ger efter.

raider1 raider2
<
>
MSI Raider GE78 HX med osynlig "smart touchpad". (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

MSI hade också en ny generation av Titan-laptopen, som är deras ”maximera allt”-modell. Naturligtvis med en i9-processor, Nvidia RTX 4090-grafik och mekaniskt tangentbord, så här sparas det inte på någonting. I den högljudda mässhallen kunde vi inte höra de fyra fläktarna som kyler Titan, men de låter förmodligen lite.

Om du ska ha det bästa av det bästa, är svaret Titan. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)
Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

Rulla till toppen