Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Alienware släpper AMD Freesync-spelmonitor

Nu kommer en AMD Freesync Premium certifierad modell av Alienwares galna 500 Hz spelmonitor.

Skrivet av / 2023-08-26 - 12:00
Alienware släpper AMD Freesync-spelmonitor

På CES-mässan i januari visade Alienware upp en gamingskärm med hela 500 Hz uppdateringshastighet som var gjord för Nvidias grafikkort. Nu kommer en version speciellt anpassad för dem med ett AMD-grafikkort.

Läs också Blixtsnabb Alienware-skärm Goda nyheter för spelnördarna i Vegas: 500 Hz-skärm och en ny generation processorer och grafikkort.

För tävlingsinriktade spelare spelar varje millisekund roll, och de står absolut inte ut med att spelet hackar eller att det uppstår tearing i bilden. Något som kan uppstå när skärmen inte hänger med i svängarna. Ju fler bilder i sekunden, desto bättre, verkar vara spelarnas måtto.

Foto: Dell

Alienware AW2524HF kanske kan vara lösningen då den nu förutom den redan höga uppdateringsfrekvensen även stöder AMD Freesync Premium och VESA AdaptiveSync. Därmed ska grafikkortet och skärmen synkronisera uppdateringsfrekvensen för ett jämnare flyt i spelet.

Den 25 tum stora IPS-skärmen har även en svarstid på endast 0,5ms vilket, enligt Alienware, gör att man slipper rörelseoskärpa och ghosting-effekter.

Skärmen har två stycken Displayport 1.4 ingångar, en HDMI 2.1-ingång och fem stycken USB 3.2-portar.

Pris och tillgänglighet

Alienware AW2524HF släpps den 12 september med ett amerikanskt pris på 650 USD, cirka 7500 kronor.

Läs mer om den nuvarande Nvidia-kompatibla skärmen här.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Böjd 27-tums gamingskärm

Streaming för gamers

Billigare Asus ROG Ally

Nästa Xbox Series X eventuellt avslöjad

Pro-gamingmus och tangentbord

IFA 2023: Nackhögtalare för spelande

Rulla till toppen