TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Alienware skruvar upp hastigheten

Goda nyheter för spelnördarna i Vegas: 500 Hz-skärm och en ny generation processorer och grafikkort.

forfatter
Publicerad 2023-01-06 - 12:21

I ett pressmeddelande från CES 2023 i Las Vegas säger Alienware att deras nya skärm, AW2524H, har världens högsta uppdateringsfrekvens på 500Hz. Det är sant, och det är en vansinnigt snabb skärm, men det är inte ett nytt rekord, eftersom 500 Hz-gränsen uppnåddes i Maj av Asus.

Alienware och moderbolaget Dell har också lanserat ett nytt sortiment av bärbara speldatorer. Den bokstavligen största nyheten är Alienware m18, som har en skärm på hela 18 tum. Den levereras med (upp till) 13:e generationens Intel Core i9-processor och Nvidia-grafikkort. Lagringsutrymmet är lika enormt som maskinen: upp till 9 TB!

Alienware m18 (Foto: Dell)

De fysiskt mindre bärbara datorerna Alienware m16, Alienware x16, Alienware x14, Dell G16 och Dell G15 visades också på mässan. Alla modeller fås med Intel-processorer och Nvidia-grafik. Vi har inte fått veta nordiska priser än, men den enorma m18 har ett startpris på 2 899 USD för den minsta versionen, vilket förmodligen kommer att innebära att en fullt utrustad modell förmodligen kommer att kosta runt 60 000 kronor. Om budgeten inte räcker till det har Dell G15 ett startpris på 849 USD, vilket borde innebära att du kan få en anständigt utrustad spelmaskin för runt 10 000 kronor.

Dell-G15_Black_08 Alienware-X16_09 Alienware-X14_10 Alienware-M16_05 Dell-G16_White_10
<
>
Alienware X16 (foto: Dell)

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Spännande 'böcker' från Samsung Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versioner, och hårdvaran är helt uppdaterad.
Bättre videokonferenser billigt Logitech Brio 300 är en överkomlig webbkamera som erbjuder bättre kvalitet på Zoom och Teams än datorns inbyggda kamera.
Nya MacBooks och Mac minis med nya, kraftfullare M2-processorer Det blixtsnabba M2-chipet från Apple får två ännu snabbare uppdateringar som hittar in i både Mac mini och MacBook Pro.
lbpluss
En tvättäkta lättviktare Lenovo Yoga Slim 7i Carbon är den lättaste bärbara datorn vi någonsin testat. Tyvärr medför den smala formfaktorn ett par obehagliga kompromisser.
Följ Ljud & Bild