annons
annons
annons
annons

Gallo förnyar sina subbasar

Instegsmodellen TR-1 ersätts av TR-1D. Membranet av papp är utbytt mot ett av aluminium och keramiskt överdrag vilket ska ge snabbare responstid och lägre förvrängning. Klass D-förstärkare på 200 watt RMS och 400 watt maximal effekt håller kontrollen och ett uppgraderat elektroniskt delningsfilter ger en bättre fasrespons. En nyhet är bypass-funktionen som gör att man kan använda delningsfiltret som sitter inbyggt i exempelvis hemmabioförstärkaren för att installationen ska bli så flexibel som möjligt.

Toppmodellen TR-3 ersätts på samma sätt av TR-3D. Basmembranet är detsamma som förut, samma keramiskt belagda aluminium som i TR-1D. Förstärkaren är dock starkare och lämnar 300 watt (600 watt max). Delningsfiltret är förbättrat och nedre basresponsgränsen är så låg som 18 Hz vid – 3 dB. Om detta påverkar dynamiken och slagkraftigheten återstår att höra.

Alla Gallos subbasar har cylindriska metallkabinett och ett patenterat S2-dämpskum. Det heter så för att det består av skumbitar som har samma form som ett S och en 2:a som sitter ihop. Skummet gör att det finns plats för längre ljudvågor, alltså djupare bas, i ett litet kabinett utan att man behöver artificiell EQ eller basport. Slutna kabinett är dessutom enklare att möblera med än basreflexkonstruktioner eftersom de senare ofta måste stå längre ut på golvet.

Priser
TR-1D: 5 900 kr
TR-3D: 9 900 kr

runtljud.se

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Läs också

Pioneer första 4K Blu-ray-spelare dryper av kvalitet

Pioneer första 4K Blu-ray-spelare dryper av kvalitet

UDP-LX500 och UDP-LX800 är byggda för att minimera brus och ge bästa möjliga bild och ljud.Lägg till som favorit
Vad i hela friden är IMAX Enhanced?

Vad i hela friden är IMAX Enhanced?

För några dagar fick vi reda på att ”IMAX kommer till hemmet”. Denon och Marantz är först med certifierade förstärkare och ljudprocessorer. Men betyder det egentligen? Lägg till som favorit
Soundbar ... från Sennheiser!

Soundbar … från Sennheiser!

Ja, du läste rätt. Sennheiser visade upp sin första Soundbar på IFA-mässan.Lägg till som favorit
LG SK10Y

LG SK10Y

Äntligen har LG lyckats stoppa in riktigt ljud i en ljudlimpa! Men SK10Y är enorm och passar inte alla.

Lägg till som favorit
Sony HT-ZF9

Sony HT-ZF9

Sonys soundbar är bland de bästa i sin klass och kan byggas ut med trådlösa bakhögtalare.

Lägg till som favorit
6 bärbara projektorer

6 bärbara projektorer

Man behöver inte stanna hemma för att titta på film. Man behöver inte ens vara inomhus. Allt som behövs är en fickprojektor.

Lägg till som favorit
Allians i lyxklassen

Allians i lyxklassen

Steinway Lyngdorf och Samsung har en anläggning för dig som har vunnit på Lotto en gång till. Lägg till som favorit
annons
Stäng meny