TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Gallo förnyar sina subbasar

forfatter
Publicerad 2012-11-13 - 10:53

Instegsmodellen TR-1 ersätts av TR-1D. Membranet av papp är utbytt mot ett av aluminium och keramiskt överdrag vilket ska ge snabbare responstid och lägre förvrängning. Klass D-förstärkare på 200 watt RMS och 400 watt maximal effekt håller kontrollen och ett uppgraderat elektroniskt delningsfilter ger en bättre fasrespons. En nyhet är bypass-funktionen som gör att man kan använda delningsfiltret som sitter inbyggt i exempelvis hemmabioförstärkaren för att installationen ska bli så flexibel som möjligt.

Toppmodellen TR-3 ersätts på samma sätt av TR-3D. Basmembranet är detsamma som förut, samma keramiskt belagda aluminium som i TR-1D. Förstärkaren är dock starkare och lämnar 300 watt (600 watt max). Delningsfiltret är förbättrat och nedre basresponsgränsen är så låg som 18 Hz vid – 3 dB. Om detta påverkar dynamiken och slagkraftigheten återstår att höra.

Alla Gallos subbasar har cylindriska metallkabinett och ett patenterat S2-dämpskum. Det heter så för att det består av skumbitar som har samma form som ett S och en 2:a som sitter ihop. Skummet gör att det finns plats för längre ljudvågor, alltså djupare bas, i ett litet kabinett utan att man behöver artificiell EQ eller basport. Slutna kabinett är dessutom enklare att möblera med än basreflexkonstruktioner eftersom de senare ofta måste stå längre ut på golvet.

Priser
TR-1D: 5 900 kr
TR-3D: 9 900 kr

runtljud.se

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
McIntosh uppdaterar MX100 med Control4 Nu kan du integrera processorn i ditt smarta hem.
Ny Blu-ray-spelare från Reavon Nykomlingen UBR-X110 har uppgraderats med möjligheten att spela SACD.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend