TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Smart kamera för mötesrummet

Nu är det slut med att gömma sig för kameran vid videomöten.

forfatter
Publicerad 2022-03-31 - 15:00

Även om coronapandemin är på väg att blekna till ett obehagligt minne, är tiden för videokonferenser inte förbi. Men även om det sparar tid och pengar att inte alla måste dyka upp på samma plats, är möten på skärmen inte alltid effektiva.

Det går helt okej så länge alla sitter tillsammans runt mötesbordet. Men när det kommer till att rita och berätta på whiteboardtavlan lämnas de fjärranställda i sticket, eftersom de varken kan höra eller se vad som är på gång. Jag talar av personlig erfarenhet!

Det bland annat, vill Yealink gärna ändra på.

Yealink Launches Dual 4K Camera solution
Yealink UVC86 – dubbel 4K-kamera. (Foto: Yealink)

Yealink UVC86 är en lösning med två 4K-kameror för medelstora och stora konferens- och undervisningsrum. UVC86 har två inbyggda 4K-kameror och ett antal AI-funktioner, inklusive Auto Framing, Speaker Tracking och Presenter Tracking, för att säkerställa att kameran följer presentatörerna. Kameran har äkta 12 gånger optisk zoom.

En uppsättning av sex mikrofoner gör det på liknande sätt möjligt att zooma in i högtalaren akustiskt på den som talar.

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

80-tums bild från 1 cm avstånd Supernära projektor ger skarpa bilder i klassrum och mötesrum.
Nya MacBooks och Mac minis med nya, kraftfullare M2-processorer Det blixtsnabba M2-chipet från Apple får två ännu snabbare uppdateringar som hittar in i både Mac mini och MacBook Pro.
Ny mobil för folk med slips Ska vara den perfekta jobbmobilen för affärsmän.
Ultra-ultraskarpt från Dell Dell har med sig nya verktyg för videografer och andra proffs till mässan i Las Vegas.
Asus spår en otrolig framtid Under mottot "An incredible future" har Asus presenterat sina kreativa produkter i samband med CES 2023.
Följ Ljud & Bild