Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Power köper 29 svenska Mediamarkt-butiker

Norskägda Power övertar Mediamarkts 29 butiker i Sverige. På ägarsidan får de med sig den tyska elektronikjätten MediaMarktSaturn.

Av / 2023-02-14 - 15:47
Power köper 29 svenska Mediamarkt-butiker

Powers historia i Sverige började med kedjan City Stormarknad på 1980-talet. De köptes på 1990-talet av KF och bytte på 2000-talet namn till Power. De köptes 2004 av Norska Expert, och efter att de även köpt svenska Expert bytte Power-butikerna namn till Expert Stormarknad. 2012 gick den svenska verksamheten i konkurs.

Men Power var fortsatt en av Nordens största elektronikkedjor med e-handel och fysiska butiker i Norge, Finland och Danmark. De senaste 5 åren har företaget även funnits på den svenska elektronikmarknaden – men bara genom näthandel. Det blir en förändring nu: I sommar blir de 29 MediaMarkt-butikerna i Sverige Power-butiker.

Ronny Blomseth, VD för POWER International. (Foto: Power)

MediaMarkts varuhus i Sverige kommer under 2023 omprofileras och uppgå i POWER International AS.

”Det här är ett viktigt och korrekt drag för både Power och MediaMarkt Sverige. Vi kompletterar varandra inom flera områden, och båda parter har kompetens och marknadsinsikt som kan bidra till att öka värdeskapandet i bolaget på kort och lång sikt. Vi menar att det här är en väldigt bra lösning för företagen, leverantörerna, medarbetarna och kunderna”, säger Ronny Blomseth, VD på Power.

Butiker, kontorslokaler och distributionssystem ingår också i förvärvet som beräknas vara klart under sommaren 2023. Samtidigt åtar sig Power alla kundåtaganden och kundgarantier. MediaMarkt kommer framöver ha en minoritetsandel på 20 procent i Power Sweden.

”Power har hela tiden haft en tydlig ambition att komma in på den svenska marknaden. Fusionen med MediaMarkts svenska verksamhet är pusselbiten som saknats för att ge oss den närvaro vi siktat på. Vi får varuhus med både den storlek och det läge vi ville ha, förutom duktiga och kompetenta medarbetare som är nyckeln till framgång”, säger Ronny Blomseth.

MediaMarkt har 1300 anställda i Sverige och omsatte 5,3 miljarder kronor 2022. Efter förvärvet kommer Power att finnas i Norge, Danmark, Finland och Sverige med totalt 269 butiker.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen