TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Panasonic-projektor skjuter på nollavstånd

Supernära projektor ger skarpa bilder i klassrum och mötesrum.

forfatter
Publicerad 2023-01-22 - 15:39

Borta är de dagar då videoprojektorer måste placeras längst bak i rummet, varefter alla var tvungna att ducka för att inte vara i vägen för ljusstrålen.

Ändå var jag tvungen att kontrollera siffrorna i Panasonics pressmeddelande två gånger för att vara säker. Men det stämde faktiskt. Laser LCD-projektorn PT-CMZ50 ska tydligen kunna projicera en 80-tums bild på en vägg från bara en centimeter bort! Och den kan göra det med en ljusstyrka på 5 200 lumen, vilket gör den lämpligt för klassrum och mötesrum där ljuset i rummet inte är dämpat medan den projicerar.

Panasonic PT-CMZ50 kan monteras bara 1 cm från väggen – projicerar en 80-tums bild. (Foto: Panasonic)

Projektorn är utformad för professionellt bruk, men med WUXGA-upplösning i 21:9-format (1920 x 1200 pixlar) kan den förmodligen hantera en film efter jobbet. Den stöder också en insignal i 4K ultrawide format (3240 x 1080). Men naturligtvis visas bilden fortfarande i lägre fysisk upplösning.

Vad en sådan projektor kostar har inte avslöjats ännu, men vi tror att det inte blir helt billigt. Panasonic PT-CMZ50 kommer att finnas att köpa från andra kvartalet.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Bättre videokonferenser billigt Logitech Brio 300 är en överkomlig webbkamera som erbjuder bättre kvalitet på Zoom och Teams än datorns inbyggda kamera.
80-tums bild från 1 cm avstånd Supernära projektor ger skarpa bilder i klassrum och mötesrum.
Nya MacBooks och Mac minis med nya, kraftfullare M2-processorer Det blixtsnabba M2-chipet från Apple får två ännu snabbare uppdateringar som hittar in i både Mac mini och MacBook Pro.
Ny mobil för folk med slips Ska vara den perfekta jobbmobilen för affärsmän.
Ultra-ultraskarpt från Dell Dell har med sig nya verktyg för videografer och andra proffs till mässan i Las Vegas.
Följ Ljud & Bild