Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Panasonic-projektor skjuter på nollavstånd

Supernära projektor ger skarpa bilder i klassrum och mötesrum.

Skrivet av / 2023-01-22 - 15:39
Panasonic-projektor skjuter på nollavstånd

Borta är de dagar då videoprojektorer måste placeras längst bak i rummet, varefter alla var tvungna att ducka för att inte vara i vägen för ljusstrålen.

Ändå var jag tvungen att kontrollera siffrorna i Panasonics pressmeddelande två gånger för att vara säker. Men det stämde faktiskt. Laser LCD-projektorn PT-CMZ50 ska tydligen kunna projicera en 80-tums bild på en vägg från bara en centimeter bort! Och den kan göra det med en ljusstyrka på 5 200 lumen, vilket gör den lämpligt för klassrum och mötesrum där ljuset i rummet inte är dämpat medan den projicerar.

Panasonic PT-CMZ50 kan monteras bara 1 cm från väggen – projicerar en 80-tums bild. (Foto: Panasonic)

Projektorn är utformad för professionellt bruk, men med WUXGA-upplösning i 21:9-format (1920 x 1200 pixlar) kan den förmodligen hantera en film efter jobbet. Den stöder också en insignal i 4K ultrawide format (3240 x 1080). Men naturligtvis visas bilden fortfarande i lägre fysisk upplösning.

Vad en sådan projektor kostar har inte avslöjats ännu, men vi tror att det inte blir helt billigt. Panasonic PT-CMZ50 kommer att finnas att köpa från andra kvartalet.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Power öppnar butiker i Sverige

Se skarp ut på mötet

Bättre videokonferenser billigt

80-tums bild från 1 cm avstånd

Nya MacBooks och Mac minis med nya, kraftfullare M2-processorer

Ny mobil för folk med slips

Rulla till toppen