Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Onlineköpen på Black Friday minskade för första gången någonsin

För första gången någonsin har konsumenternas onlinekonsumtion i samband med Black Friday minskat, visar en ny rapport från Adobe. I år handlade konsumenterna för 8,9 miljarder dollar online mot 9 miljarder dollar förra året.

Av / 2021-12-03 - 09:00
Onlineköpen på Black Friday minskade för första gången någonsin

Onlineförsäljningen under Black Friday sjönk något i år, vilket är första gången som konsumtionen är lägre än året innan. Det visar en ny rapport om julklappsköp från Adobe Analytics. Rapporten visar att det handlades online för 8,9 miljarder dollar i år, vilket är något mindre än de 9 miljarderna som spenderades 2020.

Adobe påpekar att den nedåtgående trenden kan orsakas av en ökning av tidig konsumtion, eftersom vissa butiker startade reor och kampanjer redan i oktober.

Enligt Vivek Pandya, chefsanalytiker på Adobe Digital Insights, har konsumenterna blivit mer medvetna om de riktiga erbjudandena. Även om de är tidigare eller senare än Black Week:

”För första gången någonsin såg Black Friday en omvänd tillväxttrend jämfört med de senaste åren. Köpare är strategiska i sina presentinköp, köper mycket tidigare på säsongen och är flexibla när det kommer till shopping för att säkerställa att de får de bästa erbjudandena.” säger analytikern.

Fler människor köper via mobilen, men de flesta föredrar fortfarande datorn

44,4 % av all onlineförsäljning på Black Friday skedde via en smartphone, vilket är en ökning med 10,6 % jämfört med föregående år. 62,2 % av alla besök kom via en smartphone, vilket är en ökning med 2,2 % jämfört med 2020. Det tyder alltså på att konsumenterna fortfarande föredrar att surfa på sin mobil, men ändå vill göra det slutgiltiga köpet via datorn.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen