TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nytt system för hybridarbete från HP

HP Presence är namnet på ett system för att hålla möten mellan distansarbetare, de som jobbar hemifrån och de som sitter på huvudkontoret.

forfatter
Publicerad 2021-10-27 - 15:53

Även om tiden med corona-nedstängda arbetsplatser är över för den här gången så kommer kontoret aldrig att bli sig likt igen. Vi har upptäckt att mycket arbete lika gärna kan göras hemifrån eller kanske från kontorsgemenskapen alldeles runt hörnet och på så sätt slippa tillbringa tid på motorvägen.

HP Presence är namnet på ett nytt och ganska ambitiöst mötessystem för den så kallade hybrid-arbetsplatsen. HP Presence-lösningar är skalbara och kan kombineras med hårdvara och tjänster för mötesrum av alla storlekar.

”Hybridarbetslivet är här för att stanna, men tekniken som fanns före Covid-19 kan inte leva upp till de nya sätten att arbeta på. Utan rätt teknik hörs inte människor, och i slutändan betyder det att idéer går förlorade. Alla röster förtjänar att höras – oavsett om de sitter i ett mötesrum eller vid sitt köksbord”, säger Andy Rhodes, global chef för kommersiella system HP Inc.

HP Presence-lösningar finns i uppsättningar av olika storlekar. Varje system innehåller en HP Presence Mini PC, ett HP Presence Control Center, färgkodade kablar och monteringsutrustning. Andra komponenter kan vara interaktiva pekskärmar, 4K-kameror, justerbar belysning med mera.

HP Prescence släpps i vår. Några priser har HP inte avslöjat ännu.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Integrerad arbetshäst för kontoret Lenovo ThinkCentre neo 50a är en elegant arbetsstation till (hemma)kontoret som lovas vara både kraftfull och intelligent.
Dell-datorer för flexibelt arbete Dell fokuserar på den så kallade hybrid-arbetsplatsen – alltså när man inte bara jobbar på kontoret utan var som helst.
Smart kamera för mötesrummet Nu är det slut med att gömma sig för kameran vid videomöten.
Billigaste Apple-skärmen är nästan mitt i prick Apples nya Studio Display är perfekt för många men hopplös för andra – och har en överraskande brist.
Jabras webbkamera är både snygg och smart Jabra Panacast 20 ger den mest prisvärda bilden vi har sett hittills. Och plus i kanten för att den nästan är elegant!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend