Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Tank-skrivare i A3 till kontoret

Epson EcoTank ET-16680 och ET-M16680 ger bläckekonomi i stort format.

Vi har testat flera av Epsons EcoTank-skrivare, senast var det ET-7700 som imponerade med sin bläckkostnad. Men trots robusthet och bläckkapacitet som mäts i liter snarare än milliliter, har de bara varit små skrivare.

Nu utökar Epson utbudet med ett par arbetshästar som kan skriva ut i stort A3 -format. Det handlar om Epson EcoTank Pro ET-16680 och ET-M16680 (artikelbild).

”Dessa produkter har låga krav på underhåll och passar perfekt för alla företag som vill skriva ut i upp till A3-storlek och göra det på ett hållbart sätt”, säger Anthony Wells, produktchef hos Epson Europe.

Jämfört med laserskrivare drar de upp till 83 procent mindre ström. Skrivarna fylls på med bläckflaskor med hög kapacitet som ger upp till 7 500 svartvita utskrifter och 6 000 i färg.

Epson ET-16680

Epson ET-16680 är (ursäkta!!) byggd som en tank. (Foto: Epson)

Annons

”Valet av Epsons värmefria bläckstråleteknik i stället för laserskrivare är ett exempel på en liten förändring som kan göra stor skillnad och stödja slutanvändarnas strävan efter att minska energiförbrukningen och det avfall som produceras av förbrukningsartiklar”, säger Anthony Wells.

ET-16680 kostar ca 24 000 kr och ET-M16680 kostar ca 16 500 kr.

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.