Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Tank-skrivare i A3 till kontoret

Epson EcoTank ET-16680 och ET-M16680 ger bläckekonomi i stort format.

Av / 2021-08-15 - 06:43
Tank-skrivare i A3 till kontoret

Vi har testat flera av Epsons EcoTank-skrivare, senast var det ET-7700 som imponerade med sin bläckkostnad. Men trots robusthet och bläckkapacitet som mäts i liter snarare än milliliter, har de bara varit små skrivare.

Nu utökar Epson utbudet med ett par arbetshästar som kan skriva ut i stort A3 -format. Det handlar om Epson EcoTank Pro ET-16680 och ET-M16680 (artikelbild).

”Dessa produkter har låga krav på underhåll och passar perfekt för alla företag som vill skriva ut i upp till A3-storlek och göra det på ett hållbart sätt”, säger Anthony Wells, produktchef hos Epson Europe.

Jämfört med laserskrivare drar de upp till 83 procent mindre ström. Skrivarna fylls på med bläckflaskor med hög kapacitet som ger upp till 7 500 svartvita utskrifter och 6 000 i färg.

Epson ET-16680
Epson ET-16680 är (ursäkta!!) byggd som en tank. (Foto: Epson)

”Valet av Epsons värmefria bläckstråleteknik i stället för laserskrivare är ett exempel på en liten förändring som kan göra stor skillnad och stödja slutanvändarnas strävan efter att minska energiförbrukningen och det avfall som produceras av förbrukningsartiklar”, säger Anthony Wells.

ET-16680 kostar ca 24 000 kr och ET-M16680 kostar ca 16 500 kr.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

Rulla till toppen