TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Tank-skrivare i A3 till kontoret

Epson EcoTank ET-16680 och ET-M16680 ger bläckekonomi i stort format.

forfatter
Publicerad 2021-08-15 - 06:43

Vi har testat flera av Epsons EcoTank-skrivare, senast var det ET-7700 som imponerade med sin bläckkostnad. Men trots robusthet och bläckkapacitet som mäts i liter snarare än milliliter, har de bara varit små skrivare.

Nu utökar Epson utbudet med ett par arbetshästar som kan skriva ut i stort A3 -format. Det handlar om Epson EcoTank Pro ET-16680 och ET-M16680 (artikelbild).

”Dessa produkter har låga krav på underhåll och passar perfekt för alla företag som vill skriva ut i upp till A3-storlek och göra det på ett hållbart sätt”, säger Anthony Wells, produktchef hos Epson Europe.

Jämfört med laserskrivare drar de upp till 83 procent mindre ström. Skrivarna fylls på med bläckflaskor med hög kapacitet som ger upp till 7 500 svartvita utskrifter och 6 000 i färg.

Epson ET-16680
Epson ET-16680 är (ursäkta!!) byggd som en tank. (Foto: Epson)

”Valet av Epsons värmefria bläckstråleteknik i stället för laserskrivare är ett exempel på en liten förändring som kan göra stor skillnad och stödja slutanvändarnas strävan efter att minska energiförbrukningen och det avfall som produceras av förbrukningsartiklar”, säger Anthony Wells.

ET-16680 kostar ca 24 000 kr och ET-M16680 kostar ca 16 500 kr.

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Integrerad arbetshäst för kontoret Lenovo ThinkCentre neo 50a är en elegant arbetsstation till (hemma)kontoret som lovas vara både kraftfull och intelligent.
Dell-datorer för flexibelt arbete Dell fokuserar på den så kallade hybrid-arbetsplatsen – alltså när man inte bara jobbar på kontoret utan var som helst.
Smart kamera för mötesrummet Nu är det slut med att gömma sig för kameran vid videomöten.
Billigaste Apple-skärmen är nästan mitt i prick Apples nya Studio Display är perfekt för många men hopplös för andra – och har en överraskande brist.
Jabras webbkamera är både snygg och smart Jabra Panacast 20 ger den mest prisvärda bilden vi har sett hittills. Och plus i kanten för att den nästan är elegant!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend