Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sagan om ringen: Maktens ringar nu är trailern för säsong 2 här

Prime Video tillkännager äntligen premiärdatumet för Sagan om ringen: Maktens ringar - och släpper den första trailern.

Av / 2024-05-15 - 14:51
Sagan om ringen: Maktens ringar nu är trailern för säsong 2 här

Den obestridda dyraste tv-serien genom tiderna, Sagan om ringen: Maktens ringar, tog strömningspubliken med storm i höstas.

Prime Video har planerat upp till fem säsonger av den episka serien, och bara några dagar efter att Warner Bros proklamerat att de kommer att ”återuppliva” Sagan om Ringen-universumet, tillkännager Prime Video premiärdatumet för säsong 2 och släpper den första teasertrailern.

Sagan om ringen: Maktens ringar, säsong 2 (Foto: Prime Video)

Den nya serien kommer att vara en av de dyraste som någonsin har producerats. Enligt The Verge har första säsongen kostat runt 465 miljoner dollar, som motsvarar ca. 3,9 miljarder svenska kronor! Eller 487 500 000 kronor per avsnitt!

Inspelningen för den andra säsongen är redan igång, och den här gången spelas hela säsongen in i Storbritannien. Prime Video har flyttat produktionen från Nya Zeeland till sitt gigantiska nya studiokomplex i Shepperton

Läs också Specialeffekt-fest! Kan tidernas överlägset dyraste TV-serie verkligen leva upp till de enorma förväntningarna?

Berättelsen är baserad på JRR. Tolkiens (1892–1973) roman The Lord of the Rings, samt ytterligare sex berättelser som fördjupar karaktärerna, kulturen och bakgrunden.

På tidslinjen befinner vi oss före handlingen i Sagan om Ringen-trilogin, som utmärkt anpassades till film av Peter Jackson 2001–2003. I stället för en nyinspelning av Peter Jacksons välkända trilogi utspelas Maktens ringar i Midgårds så kallade second age, som i Tolkiens universum ligger flera tusen år före händelserna i böckerna Bilbo och Sagan om Ringen.

Se den första teasertrailern här:

Säsong 2 kommer att sätta scenen för J.R.R. Tolkiens legendariska och ondskefulla Sauron (Charlie Vickers) som vill förmörka den andra tidsåldern i Midgård.

Sauron kommer förmodligen att dyka upp i en ny form…

Den första teasertrailern tar tittarna med på en actionfylld resa tillbaka till J.R.R. Tolkiens andra tidsålder och visar Saurons ondskefulla närvaro när han fortsätter sin hämndlystna strävan efter absolut makt.

Läs också The One to Rule them All! Jeff Bezos kan skratta hela vägen till banken – medan de patetiska "hatarna" trollar.

Vi återförenas med seriens unika, episka visuella stil och får se många av huvudkaraktärerna återvända, däribland Galadriel, Elrond, prins Durin IV, Arondir och Celebrimbor. Det första smakprovet avslöjar också skapandet av flera ringar…

Den andra säsongen kommer att ha sin efterlängtade globala streamingpremiär på Prime Video den 29 augusti i år.

Sagan om ringen: Maktens ringar, säsong 2 (Foto: Prime Video)

I säsong 2 återvänder J.D. Payne & Patrick McKay som seriens skapare och exekutiva producenter, medan Charlotte Brändström, Sanaa Hamri och Louise Hooper är bland regissörerna.

I handlingsreferatet kan vi läsa:

I säsong två av Maktens Ringar är Sauron tillbaka. Utfryst av Galadriel, utan armé eller allierade, måste den mörke Herren nu förlita sig på sin egen list för att återuppbygga sin styrka och övervaka skapandet av Maktens Ringar, som kommer att göra det möjligt för honom att binda alla invånare i Midgård till sin onda vilja. Den nya säsongen bygger vidare på den episka omfattningen och ambitionen i den första säsongen.

Även de mest älskade och sårbara karaktärerna kastas ut i en stigande flodvåg av mörker, var och en utmanad att hitta sin plats i en värld alltmer på randen till katastrof. Alver och dvärgar, orker och människor, trollkarlar och härförare… När vänskap utmanas och kungadömen börjar falla sönder, kommer de goda krafterna att utkämpa en allt modigare kamp för att hålla fast vid det som betyder mest för dem… varandra.

Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-1 Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-3 Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-4 Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-5 Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-6 Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-7 Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-8 Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-2
<
>
Sagan om ringen: Maktens ringar, säsong 2 (Foto: Prime Video)

Hittills har långt över 100 miljoner människor streamat säsong 1.

Under hösten ’22 stod det klart att en av de mest fascinerande karaktärerna, Saurons lärjunge Adar, briljant porträtterad av den gåtfulle Joseph Mawle i säsong 1, skulle ersättas av Peaky Blinders Sam Hazeldine.

Karaktären förblir dock densamma och fortsätter som den obestridda ledaren för orkerna.

De nya skådespelarna

GABRIEL AKUWUDIKE
Gabriel Akuwudike är en brittisk-nigeriansk skådespelare som har medverkat i den hyllade serien Hanna. Han har också medverkat i Ridley Road och War of the Worlds. Utöver det har han medverkat i filmerna 1917 och Brexit.

Gabriel Aukuwudike. (Foto: Prime Video)

YASEN ‘ZATES’ ATOUR
Yasen ’Zates’ Atour är mest känd för sin roll som ”Coen” i säsong två av The Witcher. Han har även spelat rollen som Reza Al-Rahman i Young Wallander. Dessutom regisserade han filmen Good Intentions, och var en av stjärnorna i filmen When the Screaming Starts.

Läs också Hurra, en sådan remake! Med nyinspelningen av 1980-talsserien bjuder Disney+ på en av årets mest intressanta TV-upplevelser.

BEN DANIELS
Ben Daniels har medverkat i (löjligt dåliga) serien Jupiter’s Legacy, The Crown, The Exorcist, House of Cards och Law & Order: UK. Dessutom har han spelat i Benediction, Captive State, Rogue One: A Star Wars Story och The Exception. Daniels har vunnit många priser, bland annat för The Normal Heart och All my Sons. Han tog examen från London Academy of Music and Dramatic Arts.

 

Amelia Kenworthy. (Foto: Prime Video)

AMELIA KENWORTHY
Amelia Kenworthy är utexaminerad från Royal Academy of Dramatic Arts. Under studietiden medverkade hon i en rad produktioner, bland annat Spring Awakening, A Midsummer Night’s Dream och Two Gentlemen of Verona. Hon har också medverkat i kortfilmer, men det här blir hennes tv-debut.

NIA TOWLE
Nia Towle sågs senast i Netflix -filmen Persuasion. Towle debuterade i The Ocean at the End of the Lane. Under sina studier vid Guildhall School of Drama, där hon tog examen 2021, spelade hon huvudroller i Yerma, A Streetcar Named Desire och Medea.

NICHOLAS WOODESON
Nicholas Woodeson är en veteran inom tv, film och teater. På tv har han medverkat i Silent Witness, Baptiste, The Honourable Woman, Poirot och Rome. Han ses också i filmerna The Hustle (undvik dent!), Paddington 2, The Danish Girl, Skyfall och Conspiracy. På teatern har han medverkat i The two popes, The Mirror och The Light and Death of a Salesman. Han är, liksom Amelia Kenworthy, utexaminerad från Royal Academy of Dramatic Arts.

Sam Hazeldine. (Foto: Prime Video)

SAM HAZELDINE
Sam Hazeldine har medverkat i Peaky Blinders, Slow Horses, The Huntsman: Winter’s War, Mechanic: Resurrection och Ridleys Scotts medeltidsdrama The Last Duel. Han är för närvarande med i The Sandman och The Playlist.

Läs också Dad, please don’t fuck this up! Gör dig redo för världens dyraste TV-serie! Ljud & Bild var på plats vid världspremiären i London.

Som man kan se förlitar sig Prime Video återigen på relativt okända skådespelare för rollerna i Maktens Ringar.

 

Ringenes Herre Maktens Ringer 1 1
Sagan om ringen: Maktens ringar (Foto: Prime Video)

I pressmeddelandet säger Vernon Sanders, chef för global tv på Amazon Studios:

Sedan premiären har Sagan om ringen: Maktens ringar gett publiken det magiska universum kring J.R.R:s Tolkiens magnifika Midgård. Hittills är den första säsongen av serien Prime Videos bästa originalserie i alla regioner. Serien har setts av 100 miljoner människor världen över. Detta är verkligen en global hit. Vi välkomnar dessa fantastiska skådespelare till vårt ”brödraskap”, och vi ser fram emot att berätta fler otroliga historier i säsong 2.

Sagan om ringen: Maktens ringar, säsong 2 (Foto: Prime Video)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Ljud & Bild
Rulla till toppen