Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Poker Face – SkyShowtime med massiv serielansering

Det kommer många nya serie- och filmnyheter på SkyShowtime.

Av / 2023-05-28 - 19:13
Poker Face – SkyShowtime med massiv serielansering

I september förra året (efter en sammanslagning mellan Comcast och Paramount) lanserades den nya streamingtjänsten SkyShowtime i Norden. Bolagen gick samman kring den nya prenumerationsbaserade streamingtjänsten i mer än 20 europeiska länder, med potential att nå 90 miljoner hem.

SkyShowtime bjuder bland annat på filmer och serier från Paramount (som Top Gun: Maverick) och Universal Pictures.

Multikonstnären Taylor Sheridan arbetar exklusivt för Paramount Pictures, och så länge streamingtjänsten Paramount+ fanns var det där folk loggade in för att se Sheridans serier. Men nu kan du också hitta hans serier (Yellowstone, 1883, 1923, Mayor of Kingstown, Tulsa King, Special Ops: Lioness) på SkyShowtime.

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?

Nu har strömningstjänsten presenterat ett antal nya originalserier, inklusive Rian Johnsons efterlängtade Poker Face.

Poker Face

Poker Face är en serie i 10 avsnitt med ”veckans mordgåta” som följer Charlie (Natasha Lyonne), som har en unik förmåga att upptäcka när någon ljuger. Hon ger sig ut på vägarna med sin Plymouth Barracuda och överallt där hon stannar till möter hon nya karaktärer och märkliga brott som hon bara måste lösa.

Serien är skapad, skriven, regisserad och exekutivt producerad av flerfaldigt Oscarsnominerade filmskaparen Rian Johnson som har skrivit, regisserat och producerat succéfilmerna Knives Out. Lyonne är exekutiv producent samt skriver och regisserar serien.

Natasha Lyonne, ”Poker Face, säsong 1” (Foto: SkyShowtime)

 

Mindre än ett år efter lanseringen i Norden kommer SkyShowtime att ha lanserat tio nya originalserier.

Under den pågående filmfestivalen i Cannes avslöjade SkyShowtimes VD Monty Sarhan den kommande storsatsningen:

SkyShowtime satsar på Europa och vi är stolta över att lansera originalprogram på våra marknader. Det är i princip helt unikt att en ny streamingtjänst lanserar ett sådant robust och imponerande utbud med 10 originalserier under första året. SkyShowtime visar några av de mest spännande exklusiva programmen – med det bästa från Hollywood och från regionen – och ett exceptionellt utbud av filmer, och vi arbetar för att ge kunder i hela Europa högkvalitativt innehåll till ett fantastiskt pris

SkyShowtime har premiär för den finlandssvenska produktionen Kodnamn: Annika – den första nordiska originalserien i regionen – senare i år.

Kodnamn: Annika

Kodnamn: Annika (arbetstiteln var ID) är en finsk-svensk brottsserie. Berättelsen handlar om finska konstförfalskningsutredaren Emma som arbetar under täckmantel för att infiltrera en auktionsfirma i Stockholm för att utreda deras koppling till en ökänd penningtvättare som kallas ”Blanko”. För att inte upptäckas väljer Emma täckmanteln Annika, ett hetlevrat socitetslejon som lever för vilda fester, droger och alkohol och är raka motsatsen till den kyliga, lugna och samlade Emma.

Genom att anta denna vilda personlighet börjar dörrarna öppnas till den dolda världen av högklassig konstförfalskning. Men genom att bli Annika måste Emma konfrontera minnen från det förflutna som hon har försökt glömma.

Läs också Bättre än ettan! Daniel Craig har hittat en ny, lyckad franchise efter Bond.

Django

Django är löst baserad på kultfilmen av Sergio Corbucci och berättar historien om en man som söker hämnd och i slutändan kämpar för något större. Texas, sent 1800-tal: Django kommer till en karg stad i botten av en krater: New Babylon. Han söker efter mannen som mördade hans familj, men upptäcker att hans dotter Sarah överlevde och bor där. Sarah är tjugo år nu och ska gifta sig med John Ellis, grundaren av New Babylon, och något som är viktigare: hon vill inte ha Django där.

Fast Django ger inte upp. Han gör vad som krävs för att få en andra chans med sin dotter. Men Django, Sarah och John är intrasslade i ett nät av mörka hemligheter som är på väg att nystas upp.

Django (Foto: SKyShowtime)

The Curse

The Curse är en genreöverskridande serie som utforskar hur en påstådd förbannelse stör ett nygifts par relation när de försöker skaffa barn samtidigt som de spelar med i sitt problematiska nya HGTV-program. The Curse har producerats av A24 och medskapare och exekutiv producent är Benny Safdie (Good Time, Uncut Gems och Daddy Longlegs) och Nathan Fielder (Nathan for You och The Rehearsal), som även är regissör. I serien ser vi Fielder, Safdie och Oscarsbelönade Emma Stone (La La Land) i huvudrollerna.

Stone är också exekutiv producent tillsammans med Dave McCary och Ali Herting via deras produktionsbolag Fruit Tree. Josh Safdie och Ronald Bronstein är även exekutiva producenter. Seriens gästskådespelare inkluderar Oscarsnominerade Barkhad Abdi (Captain Phillips), Emmynominerade Corbin Bernsen (L.A. Law, City on a Hill) och Constance Shulman (Orange Is the New Black).

Special Ops: Lioness

Från Oscarsnominerade Taylor Sheridan kommer Special Ops: Lioness som är baserad på ett verkligt program och följer Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira), en något oslipad men passionerad ung marinsoldat som rekryterats för att delta i uppdragsteamet Lioness för att hjälpa till att knäcka en terroristorganisation inifrån.

Zoe Saldaña spelar Joe, stationschef för Lionessprogrammet med uppgift att träna, hantera och leda sina kvinnliga hemliga agenter.

Special Ops: Lioness (Foto: SkyShowtime)

Yellowstone

Oscars- och Emmybelönade Kevin Costner spelar John Dutton, patriarken i en ranchägande familj i Montana och ägare av den största ranchen i USA. Vi följer Duttons kamp för att försvara sin mark och sin familj från ett indianreservat och markutvecklare.

Sjukdomar och familjehemligheter tynger familjen Dutton och politiska strävanden och samarbeten med utomstående hotar deras framtid.

PS! Paramount bestämde nyligen att Yellowstone läggs ner (!) efter säsong 5.

Läs också Game over! Paramount bekräftar nu att Yellowstone-serien inte får någon fortsättning.

1923

Från Oscarsnominerade Taylor Sheridan kommer 1923 som är nästa del i Yellowstone-storyn efter ”1883” – som slog alla rekord.

Med Oscarsnominerade Harrison Ford och Oscarsbelönade Helen Mirren kommer 1923 att introducera en ny generation av familjen Dutton och utforska det tidiga 1900-talet där pandemi, historisk torka, slutet på alkoholförbudet och den stora depressionen plågar den amerikanska västern och familjen Dutton som lever där.

Nu väntar vi på säsong 2.

 

Tulsa King

Sheridan ligger också bakom Tulsa King, med Oscarsnominerade Sylvester Stallone som maffialedaren Dwight ”The General” Manfredi i New York-maffian. Han släpps efter ett 25 år långt fängelsestraff och blir bryskt ivägskickad av maffiabossen för att börja ett nytt liv i Tulsa, Oklahoma.

När han inser att hans maffiafamilj inte vill hans bästa, börjar Dwight sakta bygga upp en egen grupp av otippade personer som ska hjälpa honom att skapa ett nytt brottsimperium

Nu väntar vi på säsong 2.

Läs också Stallone gör en underhållande comeback Sly Stallone gör en mer än hygglig comeback som seriös skådespelare i en ojämn maffiakomedi.

Halo

Det episka universumet i Halo baserar sig på Xbox-spelen och spelkaraktärerna kommer här till liv i denna nya originaldramaserie. Halo förnyade hur människor tänkte kring videospel och har växt till ett globalt underhållningsfenomen som har sålts i mer än 81 miljoner exemplar världen över.

I den nya tv-serieversionen kommer Halo att utspela sig i det universum som först dök upp 2001, och handlar om en episk konflikt under 2500-talet mellan mänskligheten och en hotfull grupp utomjordingar som kallas The Covenant. Halo kommer att väva samman djupt personliga berättelser med action, äventyr och en fantasirik vision av framtiden.

Halo (Foto: SkyShowtime)

Babylon

Babylon har skapats av Damien Chazelle och är en episk originalberättelse som utspelar sig i 1920-talets Los Angeles med skådespelarna Brad Pitt, Margot Robbie och Diego Calva i huvudrollerna och en skådespelarensemble som även består av Jovan Adepo, Li Jun Li och Jean Smart.

Det är en berättelse om alltför stora ambitioner och oändliga extravaganser som följer flera karaktärers uppgång och fall i en tid av otyglad dekadens och fördärv i det tidiga Hollywood.

Babylon (Foto:SkyShowtime)

Bros

Den komiska talangen Billy Eichner (Billy on the Street) och hitmakarna till filmskapare Nicholas Stoller (Forgetting Sarah Marshall) och Judd Apatow står bakom Bros.

En smart, snygg och hjärtevärmande komedi om hur svårt det är att hitta en annan acceptabel människa att dela livet med.

Bros (Foto: SkyShowtime)

M3GAN

M3GAN är en fantastisk artificiell intelligens, en verklighetstrogen docka som programmerats för att bli ett barns bästa kompis och en förälders största stöd. Dockan har designats av den lysande robotingenjören Gemma (Allison Williams från Get Out) och M3GAN kan lyssna, titta och lära sig när hon blir kompis och lärare, lekkamrat och livvakt åt det barn som hon kopplas till.

När Gemma plötsligt måste ta hand om sitt föräldralösa syskonbarn, 8 år gamla Cady (Violet McGraw, The Haunting of Hill House) är hon osäker och dåligt förberedd på att bli förälder. Hon utsätts för intensiv press på jobbet och Gemma bestämmer sig för att koppla sin M3GAN-prototyp till Cady för att försöka lösa båda problemen – ett beslut som kommer att få konsekvenser hon aldrig ens kunnat ana.

M3GAN (Foto: SkyShowtime)

She Said

Tvåfaldigt Oscarsnominerade Carey Mulligan (Promising Young Woman) och Emmynominerade Zoe Kazan spelar New York Times-reportrarna Megan Twohey och Jodi Kantor, som tillsammans avslöjade den viktigaste storyn i sin generation – en story som krossade årtionden av tystnad kring ämnet sexuella övergrepp i Hollywood och medförde en förändring av amerikansk kultur som fortfarande pågår.

Från de Oscarsbelönade producenterna av 12 Years a Slave och Moonlight är baserad på New York Times-utredningen som gjordes av Jodi Kantor, Megan Twohey och Rebecca Corbett samt New York Times bästsäljande roman, ”Tystnadskontraktet: she said – avslöjandet som startade metoo” av Jodi Kantor och Megan Twohey.

She Said (Foto: SkyShowtime)

PS! Missa inte heller dessa serier - som redan kan strömmas på SkyShowtime:

Rabbit Hole, säsong 1

Dagsaktuell och lekfull paranoiathriller

Big data ser dig – och Kiefer Sutherland gör sitt allra bästa för att förvirra dig i en lite ojämn konspirationsthriller.

Läs mer

1883, säsong 1

Mäktigt westernepos!

Prequel-serien till Yellowstone överträffar sin ursprungsserie.

Läs mer

Two Weeks to Live

Sarkastisk, brittisk, lättviktshumor

Nykomlingen Paramount+ lanseras med Maisie Williams som snabbkäftad eremit som plötsligt släpps lös i det fria. Roligt, men lite oförlöst.

Läs mer
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern till Citadel

MCU var inte dött!

En välkommen återförening av två åldrande gentlemän

Mayday! Mayday!

Bäst att du skyndar dig och dödar henne!

Ytterligare maffiakomplikationer från Stallone & Co!

Nu kommer aporna hem till dig!

Hon är tillbaka!

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Rulla till toppen