Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Mer förseningar för Tom Cruise

Ännu en gång flyttas premiärerna fram för två stora blockbusters med Mr Cruise.

Det dröjer ännu längre tills vi får se Tom Cruise lyfta med sitt vrålande stridsflygplan i Top Gun II: Maverick.

Trots att en allt större andel av befolkningen kan säga att de är fullvaccinerade så drar nu den fjärde smittvågen genom USA – med nya restriktioner i delstat efter delstat.

Med undantag för turistnäringen är kultur- och underhållningsindustrin bland de hårdast drabbade branscherna på grund av nedstängningen av samhället.

Under de senaste 13–14 månaderna har film efter film antingen fått sin biopremiär uppskjuten eller helt enkelt sålts någon av strömningsjättarna (som med Coming 2 America).

Premiären på Bond-filmen med Daniel Craig i huvudrollen som den världsvane agenten var från början satt till 2 april 2020.  No Time to Die blev Coronavirusets första ”offer” och flyttades fram till 12 november samma år. Nu är den framflyttad igen till 1 oktober i år, premiärdatumet är alltså flyttat för tredje gången.

Annons

Not Time to Die (Foto: MGM/Universal)

Redan i höstas började det gå rykten om att Disney ville lansera sin blockbuster-film Black Widow direkt på Disney+, den 24:e mars kom till sist bekräftelsen: Black Widow blev uppskjuten ännu en gång, till 9 juli när den fick premiär på Disney+ (som betalfilm), samt utvalda biografer som håller öppet.

Sommar-blockbustern är tillbaka! Scarlett Johansson står stadigt på egna ben i actionfylld, underbart lättsam sommarunderhållning.

Med detta drag ifrågasätter The Walt Disney Company allvarligt sin framtida distributionsmodell för filmer.

Paramount har hittills tvivlat på om Top Gun: Maverick skulle få biopremiär. Efter otaliga uppskjutningar sattes släppdatumet till 2 juli. I april flyttades det till  19 november. Nu meddelar filmbolaget att de skjuter upp premiären igen.

Det som gäller nu för biopremiären för Tom Cruise i rollen som det bångstyriga flygarässet är 27 maj 2022!

Annons
Top Gun II

Tom Cruise i “Top Gun: Maverick” (Foto: Paramount)

Samtidigt meddelar Paramount att de också flyttar premiären på den sjunde Mission: Impossible-filmen. Den får du inte se på vita duken förrän (tidigast) 30:e september 2022.

PS! Redan nu kan du strömma massor av Tom Cruise-klassiker på strömningstjänsten Paramount+.

 

Bioindustrin är så hårt drabbad att man nu ifrågasätter om Covid-19 kommer ta livet av, eller åtminstone radikalt förändra biomarknaden för alltid. En sak är säker, pandemin med påföljande lockdown och restriktioner har inneburit en guldgruva för streamingtjänster som Netflix och Disney+.

Annons

Under en investeringskonferens för sex veckor sedan gjorde Disneys VD Bob Chapek följande uttalande:

The consumer is probably more impatient than they’ve ever been before, particularly since now they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home pretty much when they want them. So, I’m not sure there’s going back. […] Consumers are impatient for releases, because they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home.

Vi tror att biograferna kämpar med ryggen mot väggen och vägrar inse vad som obevekligen kommer – det är en riktigt tuff utmaning att försöka ”pressa tillbaka tandkrämen i tuben igen”…

PS. Om du vill se en amerikansk blockbuster i helgen så varför inte ta en titt på Mission Impossible 6: Fallout eller Black Widow?

Tom Cruise hänger löst i “Mission Impossible 6 – Fallout” (Foto: Paramount)

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.