TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Mer förseningar för Tom Cruise

Ännu en gång flyttas premiärerna fram för två stora blockbusters med Mr Cruise.

forfatter
Publicerad 2021-09-02 - 12:09

Det dröjer ännu längre tills vi får se Tom Cruise lyfta med sitt vrålande stridsflygplan i Top Gun II: Maverick.

Trots att en allt större andel av befolkningen kan säga att de är fullvaccinerade så drar nu den fjärde smittvågen genom USA – med nya restriktioner i delstat efter delstat.

Med undantag för turistnäringen är kultur- och underhållningsindustrin bland de hårdast drabbade branscherna på grund av nedstängningen av samhället.

Under de senaste 13–14 månaderna har film efter film antingen fått sin biopremiär uppskjuten eller helt enkelt sålts någon av strömningsjättarna (som med Coming 2 America).

Läs också Corona: Nådastöten för bio? Lockdown i USA ger oss ett magert bioutbud framöver.

Premiären på Bond-filmen med Daniel Craig i huvudrollen som den världsvane agenten var från början satt till 2 april 2020.  No Time to Die blev Coronavirusets första ”offer” och flyttades fram till 12 november samma år. Nu är den framflyttad igen till 1 oktober i år, premiärdatumet är alltså flyttat för tredje gången.

Not Time to Die (Foto: MGM/Universal)
Läs också James Bond flyttas igen Ännu en gång flyttas premiären av den 25:e Bond-filmen fram.

Redan i höstas började det gå rykten om att Disney ville lansera sin blockbuster-film Black Widow direkt på Disney+, den 24:e mars kom till sist bekräftelsen: Black Widow blev uppskjuten ännu en gång, till 9 juli när den fick premiär på Disney+ (som betalfilm), samt utvalda biografer som håller öppet.

Läs också Sommar-blockbustern är tillbaka! Scarlett Johansson står stadigt på egna ben i actionfylld, underbart lättsam sommarunderhållning.

Med detta drag ifrågasätter The Walt Disney Company allvarligt sin framtida distributionsmodell för filmer.

Paramount har hittills tvivlat på om Top Gun: Maverick skulle få biopremiär. Efter otaliga uppskjutningar sattes släppdatumet till 2 juli. I april flyttades det till  19 november. Nu meddelar filmbolaget att de skjuter upp premiären igen.

Det som gäller nu för biopremiären för Tom Cruise i rollen som det bångstyriga flygarässet är 27 maj 2022!

Top Gun II
Tom Cruise i ”Top Gun: Maverick” (Foto: Paramount)

Samtidigt meddelar Paramount att de också flyttar premiären på den sjunde Mission: Impossible-filmen. Den får du inte se på vita duken förrän (tidigast) 30:e september 2022.

PS! Redan nu kan du strömma massor av Tom Cruise-klassiker på strömningstjänsten Paramount+.

 

Bioindustrin är så hårt drabbad att man nu ifrågasätter om Covid-19 kommer ta livet av, eller åtminstone radikalt förändra biomarknaden för alltid. En sak är säker, pandemin med påföljande lockdown och restriktioner har inneburit en guldgruva för streamingtjänster som Netflix och Disney+.

Under en investeringskonferens för sex veckor sedan gjorde Disneys VD Bob Chapek följande uttalande:

The consumer is probably more impatient than they’ve ever been before, particularly since now they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home pretty much when they want them. So, I’m not sure there’s going back. […] Consumers are impatient for releases, because they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home.

Läs också Corona-boost för Netflix Jobb hemifrån och coronakarantän har gett strömningsjätten en enorm tillväxt.

Vi tror att biograferna kämpar med ryggen mot väggen och vägrar inse vad som obevekligen kommer – det är en riktigt tuff utmaning att försöka ”pressa tillbaka tandkrämen i tuben igen”…

PS. Om du vill se en amerikansk blockbuster i helgen så varför inte ta en titt på Mission Impossible 6: Fallout eller Black Widow?

Tom Cruise hänger löst i ”Mission Impossible 6 – Fallout” (Foto: Paramount)
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend